De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alles (784 titels) toon dansboekje toon tien nieuwe vlaamse
toon toneelschrijfprijs/nominatie toon sleuteltekst toon vertaald (oranje) toon bewerking
toon jeugdtheater toon other language (paars) toon tweetalig (bruin) toon secundair (blauw)
toon wit boekje toon gesprekken met makers toon libretto (rood) toon muziektheater
toon monoloog toon kleine bezetting (2-4) toon grote bezetting (>4) toon toneeltekst
toon Theater Rudolstadt (DE)
nr schrijver Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
674 Enver Husicic Raket 1m1v 2014 NL downloaden

(Rotterdam, 1974), schreef stukken voor Het Syndicaat, Spic en Span, Het Zuidelijk Toneel, Growing Up in Public, toneelgroep Rotjong, en Rotterdams lef. De monoloog Scala, gespeeld door Anna Hermans, werd gespeeld op het Edinburgh Fringe Festival 2009. Free Mason (2011) was een succes op het Oerol festival en het internationale keuzefestival van de Rotterdamse schouwburg.

Klasgenoten en vrienden Saif en Mirthe zijn allebei vluchtelingen. Saif is op jonge leeftijd met zijn moeder gevlucht uit Afghanistan. Mirthe is met haar moeder gevlucht voor haar vader en beland in een blijf van mijn lijf huis. Ze zitten in dezelfde klas en worden zwaar verliefd op elkaar. Samen kunnen ze de hele wereld aan en niets lijkt hun geluk in de weg te staan. Als Saif te horen krijgt dat hij terug moet naar Afghanistan neemt hij een drastisch besluit, hij pleegt zelfmoord.

Zij verschijnen op het toneel en nemen ons mee het verleden in naar hun eerste ontmoeting op het gymnasium, hun verliefdheid, het ontstaan van hun liefde, het overwinnen van de vooroordelen en de uiteindelijke beslissing van de overheid om Saif en zijn familie terug te sturen met de zelfmoord van Saif tot gevolg.

opvoergegevens: Theater Rudolstadt (DE) / Sebastian Stefan Golser

PDF download