De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alles (784 titels) toon dansboekje toon tien nieuwe vlaamse
toon toneelschrijfprijs/nominatie toon sleuteltekst toon vertaald (oranje) toon bewerking
toon jeugdtheater toon other language (paars) toon tweetalig (bruin) toon secundair (blauw)
toon wit boekje toon gesprekken met makers toon libretto (rood) toon muziektheater
toon monoloog toon kleine bezetting (2-4) toon grote bezetting (>4) toon toneeltekst
toon Waal en Wind
nr schrijver Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
637 van Saarloos, de Waal, van Winden Holly-F 3v #356 2016 NL downloaden

Simone van Saarloos (Summit, VS,1990) studeerde filosofie en literatuur-wetenschappen. Na haar afstuderen werkte zij als columnist. Voor SPUI25 presenteerde zij Weijers & Van Saarloos, de seksistische talkshow. Ze publiceerde o.a. Ik deug/deug niet, Het monogame drama, Vrouwen schrijven niet met hun tieten.

Eva Marie de Waal (Amsterdam, 1979) is actrice en schrijfster. Zij studeerde naast moderne dans en geschiedenis aan de Toneelschool in Amsterdam. Ze speelde o.a. bij Oostpool, de Toneelmakerij en Zeelandia. Zij maakte, in samenwerking met anderen de voorstellingen Superkapitalisten en Sociaal Kapitaal bij mugmetdegoudentand. Met Sophie van Winden vormt zij sinds 2016 het collectief Waal en Wind.

Sophie van Winden (Amsterdam, 1983) speelde na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht onder meer bij het Noord Nederlands Toneel en het Nationale Toneel. In 2011 ontving ze de Guido de Moor-prijs voor haar dubbelrol als Gretchen en Helena in Faust I&II bij het Nationale Toneel. Sinds 2016 vormt zij samen met Eva Marie de Waal het duo Waal&Wind.

Feminisme is hip. Maar hoe staat het er nu werkelijk voor met de positie van de vrouw? In Holy F zoeken Sophie van Winden en Eva Marie de Waal het uit, elke avond live bijgestaan door schrijver en filosoof Simone van Saarloos. Voor het historisch perspectief kruipen zij in de huid van enkele feministes van het eerste uur.

opvoergegevens: Via Rudolphi / Waal en Wind / Miriam Koen

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download