De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alles (659 titels) toon gesprekken met makers toon sleuteltekst
toon toneeltekst toon vertaald (oranje) toon bewerking toon jeugdtheater
toon other language (paars) toon tweetalig (bruin) toon secundair (blauw) toon wit boekje
toon libretto toon muziektheater toon monoloog toon kleine bezetting (2-4)
toon grote bezetting (>4)
toon Waal en Wind
nr schrijver Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
637 van Saarloos, de Waal, van Winden Holly-F 3v #356 2016 NL downloaden

Simone van Saarloos (Summit, VS,1990) studeerde filosofie en literatuur-wetenschappen. Na haar afstuderen werkte zij als columnist. Voor SPUI25 presenteerde zij Weijers & Van Saarloos, de seksistische talkshow. Ze publiceerde o.a. Ik deug/deug niet, Het monogame drama, Vrouwen schrijven niet met hun tieten.

Eva Marie de Waal (Amsterdam, 1979) studeerde naast moderne dans en geschiedenis aan de Toneelschool in Amsterdam. Eva Marie is werkzaam als actrice, schrijver en theatermaker. Zij maakte o.a. in samenwerking met anderen de voorstelling Superkapitalisten bij mugmetdegoudentand.

Sophie van Winden (Amsterdam, 1983) speelde na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht onder meer bij het Noord Nederlands Toneel en het Nationale Toneel. In 2011 ontving ze de Guido de Moor-prijs voor haar prestatie als beste jonge talent bij het Nationale Toneel. Ze speelt ook voor film en tv.

Feminisme is hip. Maar hoe staat het er nu werkelijk voor met de positie van de vrouw? In Holy F zoeken Sophie van Winden en Eva Marie de Waal het uit, elke avond live bijgestaan door schrijver en filosoof Simone van Saarloos. Voor het historisch perspectief kruipen zij in de huid van enkele feministes van het eerste uur.

opvoergegevens: Via Rudolphi / Waal en Wind / Miriam Koen

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download