De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alles (659 titels) toon gesprekken met makers toon sleuteltekst
toon toneeltekst toon vertaald (oranje) toon bewerking toon jeugdtheater
toon other language (paars) toon tweetalig (bruin) toon secundair (blauw) toon wit boekje
toon libretto toon muziektheater toon monoloog toon kleine bezetting (2-4)
toon grote bezetting (>4)
toon De Paardenkathedraal
nr schrijver Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
533 Eric Bentley Louis J.A. van Beek Ronde 2 9 NL downloaden

Eric Bentley werd geboren in Bolton, Lancashire in 1916 en werd Amerikaans staatsburger in 1948. Hij begon als student, werd theatercriticus, vertaler en vervolgens toneelschrijver. Zijn bekendste stuk is Are you now or have you ever been. In Amerika zijn drie bundels toneelstukken verschenen: Rallying Cries (Northwest University Press); Monstrous Martyrdoms (Prometheus Books) en The Kleist Variations (Southern Illinois University Press). Round 2 is zijn eerste stuk dat in zijn geboorteland Engeland wordt gepubliceerd.

Louis van Beek (Kamerik, 1968), toneelspeler en schrijver, speelde bij o.a. de Paardenkathedraal onder Dirk Tanghe, De Spelerij, NTGent en Zeelandia. Hij werkt intensief samen met Paula Bangels. Voor zijn zelfgeschreven en gespeelde toneelstuk Mathilde, werd hij genomineerd voor de Louis d’Or.

De homo-erotische variant van Schnitzlers Reigen, tien scènes waar de liefde wordt bedreven: een jongenshoer legt het aan met een soldaat, die soldaat verleidt een student, de student een advocaat enz.

opvoergegevens: De Paardenkathedraal / Paula Bangels

PDF download