De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alles (784 titels) toon dansboekje toon tien nieuwe vlaamse
toon toneelschrijfprijs/nominatie toon sleuteltekst toon vertaald (oranje) toon bewerking
toon jeugdtheater toon other language (paars) toon tweetalig (bruin) toon secundair (blauw)
toon wit boekje toon gesprekken met makers toon libretto (rood) toon muziektheater
toon monoloog toon kleine bezetting (2-4) toon grote bezetting (>4) toon toneeltekst
toon theatercollectief Krapp vzw.
nr schrijver Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
803 Demey Gallagher, Sterckx, Vandroogenbroeck Through The Looking Glass 3 2019 NL downloaden

Nona Demey Gallagher (°1995) is afgestudeerd als actrice en theatermaker aan het KASK in Gent. Ze werkte o.a samen met Ontroerend Goed (Loopstation), DE Studio (Dreaming Not Sleeping), CAMPO en De Koe, KOPERGIETERY en Beeldsmederij De Maan. Samen met Mats Vandroogenbroeck en Timo Sterckx vormt ze het theatercollectief Krapp vzw.

Timo Sterckx (°1995) studeerde Drama aan het KASK. Hierna werkte hij o.a. met De Roovers, Cie Desnor, Campo/Cie De Koe, Theater Malpertuis en Julie Cafmeyer. Met Mats Vandroogenbroeck en Nona Demey Gallagher ontving hij de TAZ#19 Jong Theaterschrijfprijs voor'Through The Looking Glass'. Met zijn eigen werk werd Timo o.a. vier keer geselecteerd voor TAZ.

Mats Vandroogenbroeck (Asse, 1993) studeerde in 2019 af aan de opleiding drama aan KASK School of Arts Gent. Voor Through the Looking-Glass (and what we found there) ontving hij samen met Timo Sterckx en Nona Demey Gallagher de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ 2019.

Drie zonderlingen zitten gevangen in een living, in een collectieve déjà vu, in hun paranoïde hersenspinsels, in hun gedeelde bastaardtaal.

Als in een rêverie kunnen ze zich ni remembreren ni hoe ze daar verschijnselt zijn. Ze hebben elkaar nog nimmer-nooit ni gezien ni (of ni of wel of ni of wel?). Een gevoel van déjà-visie bekruipt de bastardi. Ze specu-palaveren. Moeten ze op zoek naar in- of exits? Of blijven ze beter intern? Zijn ze free willy of is hun lotto al maxi-lang getrokken? Hoe meer ze filo-sofistikeren, hoe meer ze in achtjes draaien. De sfeer wordt para-frigide, de communicatie spruttelt. Vraag blijft: `Wat doen wij hier?`

opvoergegevens: theatercollectief Krapp vzw.

PDF download