Sinds 2017 maakt scenograaf Jozef Wouters structureel deel uit van Damaged Goods. Als autonoom kunstenaar in residence zal hij er gedurende vijf jaar verschillende projecten opzetten, met als uitvalsbasis zijn net opgerichte Decoratelier in Molenbeek.


Vanuit een oud fabriekspand zal de kunstenaar verder bouwen op INFINI, een voorstelling van het Decoratelier waarmee hij op Kunstenfestivaldesarts 2016 de grote zaal van de KVS inpalmde. Jozef Wouters/Decoratelier krijgt een rol als toegankelijk kunstenaarsatelier, waar ruimte is voor zowel decorbouwers als publiek; discipline overschrijdende samenwerkingen en sociaal experiment.


“Decoratelier is een ruimte die onderdak geeft aan de diverse vormen van samenwerking en arbeid die eigen zijn aan mijn werk. Ruimte wordt er uitgeprobeerd, gesprekken vinden plaats in hout, ijzer en karton. Het is een permanente plek voor het bouwend zoeken naar de steeds veranderende ruimtes waarin kunst-, denk- en handwerklieden elkaar ontmoeten.” (Jozef Wouters)


Een eerste project dat vorm kreeg binnen deze muren was het locatieproject Atelier III (2017), in samenwerking met Meg Stuart/Damaged Goods en dramaturg Jeroen Peeters. Dit werd gepresenteerd in het Decoratelier tijdens Performatik17 (Kaaitheater).