De Nieuwe Toneelbibliotheek

toon laatste nieuws

In Casting The Pass fileert Bram Jansen een #metoo in het theater

inkijken bestellen

Gable Roelofsen schreef over de voorstelling: 'Ik zag zojuist Casting The Pass een voorstelling van BRAM JANSEN en Het Zuidelijk Toneel. Een genadeloze rustig fileren en inzoomen op/ reconstrueren van een #metoo in de podiumkunsten. Ik heb ademloos gekeken omdat Bram er totaal geen fictie voor nodig heeft gehad om dit portret van onze sector te scheppen. Alles in deze tekst is wel door iemand die ik persoonlijk ken beleefd. Een moedige voorstelling. En hopelijk ook een positieve rite de passage voor de maker. He took many for the team. Deze theatertekst verdient uitgave en viering. Net als de productie ervan! Chapeau ook Jord Knotter en Geradhan Rijnders en voor Piet Menu en Wilma Kuite voor het produceren van dit genadeloos dappere werk.' (22 oktober 2020)

Een jonge acteur doet auditie voor zijn droomkans: topvoetballer in het theaterstuk ‘The Pass’. Hij wordt ontvangen in de keuken van de castingdirector waar hij, eenmaal binnen, langzaam wordt meegezogen in een manipulatieve wereld van macht en onderwerping. Waar grenzen worden opgerekt en verlegd. Casting "The Pass" onderzoekt de relatie tussen dader en slachtoffer.