De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alles (734 titels) toon dansboekje toon tien nieuwe vlaamse
toon toneelschrijfprijs/nominatie toon sleuteltekst toon vertaald (oranje) toon bewerking
toon jeugdtheater toon other language (paars) toon tweetalig (bruin) toon secundair (blauw)
toon wit boekje toon gesprekken met makers toon libretto (rood) toon muziektheater
toon monoloog toon kleine bezetting (2-4) toon grote bezetting (>4) toon toneeltekst
toon Lazarus
nr schrijver Vertaler titel jaar taal status
694 Fjodor Dostojevski Lazarus Misdaad en Straf 2022 NL €12,50 bestellen

Fjodor Dostojevski (1821-1881) was een Russisch romanschrijver en publicist. Hij wordt tot de zogenaamde 'Realistische School' in Rusland gerekend, hoewel zijn werk zich van veel andere realisten onderscheidt door het wijsgerig gehalte en de dominerende dialoogvorm. Hij werd onder meer beroemd door zijn romans De gebroeders Karamazov, Misdaad en straf, Aantekeningen uit het ondergrondse en De idioot.

Lazarus (Antwerpen, 2006) is een collectief van vijf theatermakers dat origineel Nederlandstalig teksttheater maakt. Zelfgeschreven teksten worden afgewisseld met bewerkingen van vaak klassieke (bij voorkeur Oost-Europese) romans. Lazarus zijn: Günther Lesage, Joris Van den Brande, Pieter Genard, Ryszard Turbiasz en Koen De Graeve.

Ten prooi aan koorts, geldgebrek en een algemeen gevoel van malaise slaat de ex-student Raskolnikov een oude woekeraarster de kop in met een bijl. Bewijzen zijn er niet. Er is alleen het heel sterke vermoeden van één rechercheur. Op de vlucht voor de wet en zijn geweten dwaalt Raskolnikov door Sint-Petersburg en tuimelt hij van de ene bizarre ontmoeting in de andere.

opvoergegevens: Lazarus

inkijken
€12,50
x