De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alles (565 titels) toon toon gesprekken met makers
toon sleuteltekst toon toneeltekst toon vertaald (oranje) toon bewerking
toon jeugdtheater toon other language (paars) toon tweetalig (bruin) toon secundair (blauw)
toon wit boekje toon libretto toon muziektheater toon monoloog
toon kleine bezetting (2-4) toon grote bezetting (>4)
toon Waal en Wind
nr schrijver Vertaler titel jaar taal status
356 van Saarloos, de Waal, van Winden Holy-F 2016 NL €12,50 bestellen

Simone van Saarloos (Summit, VS,1990) studeerde filosofie en literatuur-wetenschappen. Na haar afstuderen werkte zij als columnist. Voor SPUI25 presenteerde zij Weijers & Van Saarloos, de seksistische talkshow. Ze publiceerde o.a. Ik deug/deug niet, Het monogame drama, Vrouwen schrijven niet met hun tieten.

Eva Marie de Waal (Amsterdam, 1979) studeerde naast moderne dans en geschiedenis aan de Toneelschool in Amsterdam. Eva Marie is werkzaam als actrice, schrijver en theatermaker. Zij maakte o.a. in samenwerking met anderen de voorstelling Superkapitalisten bij mugmetdegoudentand.

Sophie van Winden (Amsterdam, 1983) speelde na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht onder meer bij het Noord Nederlands Toneel en het Nationale Toneel. In 2011 ontving ze de Guido de Moor-prijs voor haar prestatie als beste jonge talent bij het Nationale Toneel. Ze speelt ook voor film en tv.

Feminisme is hip. Maar hoe staat het er nu werkelijk voor met de positie van de vrouw? In Holy F zoeken Sophie van Winden en Eva Marie de Waal het uit, elke avond live bijgestaan door schrijver en filosoof Simone van Saarloos. Voor het historisch perspectief kruipen zij in de huid van enkele feministes van het eerste uur.

opvoergegevens: Via Rudolphi / Waal en Wind / Miriam Koen

inkijken
€12,50
x