De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alles (734 titels) toon dansboekje toon tien nieuwe vlaamse
toon toneelschrijfprijs/nominatie toon sleuteltekst toon vertaald (oranje) toon bewerking
toon jeugdtheater toon other language (paars) toon tweetalig (bruin) toon secundair (blauw)
toon wit boekje toon gesprekken met makers toon libretto (rood) toon muziektheater
toon monoloog toon kleine bezetting (2-4) toon grote bezetting (>4) toon toneeltekst
toon Overmorgenland - Poplart
nr schrijver Vertaler titel jaar taal status
174 Anatoli Gavrilov Arie van der Ent Op de drempel van het nieuwe leven (toneelbewerking) 1990 NL €12,50 bestellen

Anatoli Gavrilov (1946) werd geboren in Mariöepol, een havenstad in de Oekraïne bekend om zijn staalindustrie. Lang schreef hij verhalen zonder enige hoop op publicatie. In de loop van de literaire ‘perestrojka’ begonnen afzonderlijke verhalen van Gavrilov te verschijnen. Zijn bundel 'En de zon komt op' (1990) trok de aandacht van de lezers en de kritiek, zowel in Rusland als in het buitenland. Daarna werd zijn werk vertaald in het Engels, Duits, Italiaans en andere talen. Gavrilov schreef ook enkele toneelstukken.

Arie van der Ent (Krimpen aan den IJssel, 1956) is slavist, vertaler, dichter, schrijver, uitgever (Douane) en cultureel ondernemer (letterencafe? Tsjechov & Co.). Hij publiceerde De buurman van God (een Poesjkinbiografie) en gedichten in diverse tijdschriften. Van der Ent introduceerde met zijn vertalingen en uitgaves Anatoli Gavrilov en vele andere modern Russische schrijvers in Nederland.

Moeder en zoon wonen in Slakkendorp tussen de stapels staalslakken, in een onaf flatgebouw aan de rand van de stad. Ze hopen dat het hun vroeg of laat eens meezit en dromen van een nieuw leven. De zoon wenst een groot jurist te worden om zo een belangrijke rol te spelen in de strijd tegen het onrecht. De fantasieën maken een leven van het aan elkaar knopen van de eindjes en kippenstront draaglijk.
Vertaling uit het Russisch: Arie van der Ent. Bewerking voor het toneel: Ditte Pelgrom.

opvoergegevens: Overmorgenland - Poplart / Michiel Johanes Jansen

inkijken
€12,50
x