De boekjeslijst van:
De boekjeslijst van:
Rik van den Bos – 2
toneelschrijver, 02 juni 2015

(vervolg) – Oumi – Prachtige samenwerking tussen Nasrdin Char en Maria Goos. Een persoonlijke tekst die een verhaal vertelt dat direct aansluit bij onze maatschappij en meteen het bewijs vormt dat dat toptheater op kan leveren. De dialoog in het donker tussen Nasrdin en zijn moeder is prachtig. De zin: Mijn moeder maakt prachtige zinnen,  alleen Adri heeft ze nog nooit gehoord’ heeft definitief veranderd hoe ik naar de Marrokaanse vrouwen in mijn buurt kijkt.
Somedaymyprincewil.com – Heel sterk, muzikaal, hedendaags verhaal van hoe een Turks gezin zijn plek in de samenleving zoekt en hoe de leden van de familie dat, tot elkaars ergernis, elk op een andere manier vindt. Meerstemmig, vol nieuwe inzichten, theatraal en actueel.
Apocalypso (tekst 158 in de digitale bibliotheek)– Je zou kunnen spreken van een vintage-Willems. Voor mij is dit Jibbe Willems op z’n best een rauwe, modern, roadtrip waarbij de taal af en toe bijna van de blz. explodeert.