De boekjeslijst van:
CROWDFUNDING van DNTB, voor het uitgeven van vijf nieuwe Noorse teksten
zie voor meer informatie omme zijde of nieuws&info pagina/tab, 20 maart 2017

Ferske Norske
Ferske Norske (Verse Noren) is een project dat het Nederlandse publiek kennis wil laten maken met de Noorse toneelschrijfcultuur van nu. Nederland en Noorwegen hebben van oudsher veel gemeen: op allerlei fronten heeft onze geschiedenis meer overeenkomsten dan verschillen. Noorse toneelstukken becommentariëren dezelfde kwesties als bij ons spelen, maar op een niet-Nederlandse manier.

Minifestival
Op maandag 22 mei presenteren we deze zes boekjes tijdens het minifestival Ferske Norske in theater Bellevue in Amsterdam. ’s Middags is er een inhoudelijk programma gericht op theatermakers en ’s avonds lezen acteurs van vijf bekende Nederlandse gezelschappen geregisseerde scènes uit de toneelstukken, in bijzijn van de auteurs.

Gat in de begroting
Ondanks het feit dat dit projectplan een laaiend enthousiast rapport kreeg van de experts van Creative Europe (dat de helft van de totale kosten voor zijn rekening neemt) en dat de Noorse overheid het project ook warm steunt, blijven de Nederlandse fondsen ver achter. Daarom vragen wij via deze weg om uw financiële steun. Alle beetjes helpen.

Wat kunt u doen?
Als u het project wilt helpen kunt u uw bijdrage overmaken op het rekeningnummer van
De Nieuwe Toneelbibliotheek in Amsterdam: NL19 INGB 00048 82270 o.v.v. ‘Crowdfunding Ferske Norske’