De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

Wim T. Schippers

 

Wim T. Schippers (Groningen, 1942) is programmamaker, schrijver en beeldend kunstenaar. Voor het theater schreef voor Toneelgroep Centrum, Orkater, Toneelgroep Amsterdam en Hummelinck Stuurman. Going to the dogs haalde in 1986 het wereldnieuws; een stuk waar de acteurs geen mensen waren maar herdershonden.

Biografie

Wim T. Schippers (Groningen, 1942) is programmamaker, schrijver en beeldend kunstenaar. Voor het theater schreef hij in 1964: 1. niet roken 2. niet eten 3. roken 4. eten In deze 'actie' gingen vier mannen in pak vier keer een podium op. Twee keer deden ze niets, de derde keer rookten ze een sigaret en de vierde keer aten ze een broodje. In 1984 schreef hij Kutzwagers dat gespeeld werd door Toneelgroep Centrum. Going to the dogs in 1986 haalde het wereldnieuws. Het bijzondere van dit stuk was dat de acteurs geen mensen waren maar herdershonden. De honden liepen op het podium rond, blaften wat, en keken naar de televisie, waarop ook honden te zien waren. Later speelde Orkater, Toneelgroep Amsterdam en Hummelinck Stuurman toneelstukken van zijn hand.

Toneelwerk

1. niet roken 2. niet eten 3. roken 4. eten – 1964
Kutzwagers – 1984
Going to the dogs – 1986:
Relapsus – 1995:
Zonder Titel – 2000
Wuivend Graan – 2005
Wat nu weer – 2008

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Kutzwagers 10> #277 1984 NL downloaden

Het verhaal begint als een jongeman per ongeluk verzeild raakt in de wereld van Wim T. Schippers. Hij ontmoet de vrouw van zijn leven, een rechtenstudente die bijklust als koffiejuffrouw. Als de studente geconfronteerd wordt met een loodgieter gebeuren er bijzondere escapades. Ondertussen wordt er gewerkt aan het repeteren van een toneelstuk dat verdacht veel lijkt op het stuk dat wordt opgevoerd. En daarnaast gebeuren er nog vele dingen die soms wel en soms helemaal niet te rijmen zijn in het stuk.

opvoergegevens: Toneelgroep Centrum / Peter Oosthoek

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download