De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Wiel Beijer

 

Wiel Beijer (Kerkrade, 1953) is sinds 1977 journalist bij dagblad De Limburger. Sinds de door hem bedachte theatervoorstelling De Toespraak (opening Jaar van de Mijnen 2015 Heerlen) is hij betrokken bij Toneelgroep Maastricht.

Biografie

Wiel Beijer (Kerkrade, 1953) is sinds 1977 journalist bij dagblad De Limburger. Daarnaast onder meer schrijver van het boek De Wereld van Pinkpop, waarin de geschiedenis van het Pinkpop Festival per jaar wordt beschreven. Sinds de door hem bedachte theatervoorstelling De Toespraak (opening Jaar van de Mijnen 2015 Heerlen) is hij betrokken bij Toneelgroep Maastricht, waar hij meewerkte aan theatervoorstelling Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal en in 2017 debuteerde als toneelschrijver met Ich bau dir ein Schloss, dat hij schreef samen met actrice Mieneke Bakker.

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Ich bau dir ein Schloss 1 #412 2017 NL downloaden

Een succesvolle architecte, keert terug naar haar geboortestreek. Daar wacht haar een droomopdracht: ze is gevraagd in tijden van krimp de streek opnieuw te helpen uitvinden en opbouwen. Verrijkt door haar jarenlange afwezigheid ontwikkelt ze een masterplan dat haar geboortegrond de toekomst in moet loodsen. Maar de veranderingen worden niet door iedereen gedragen. Het blijkt niet eenvoudig de verschillende werelden met elkaar te verbinden.

opvoergegevens: Toneelgroep Maastricht / Servé Hermans

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download