De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Vijf Schrijvers

 

Vijf schrijvers schreven samen aan een tekst. Elke schrijver nam een personage voor z'n rekening. – Marijke Schermer: Bruid – Jeroen van den Berg: Bruidegom – Annemarie Slotboom: Nichtje – Jibbe Willems: Orgeldraaier – Tommy Ventevogel: Clown. Montage werd gemaakt door de regisseur Wilhelmer van Efferink

Biografie

Jeroen van den Berg

Schrijver en regisseur Jeroen van den Berg (1966) was medeoprichter van het Oranjehotel (1993-2002) en werkte daarnaast voor onder meer Theater van het Oosten, Het Zuidelijk Toneel en Orkater.

Marijke Schermer

Marijke Schermer (1975) schrijft toneel en proza. Veel van haar toneelstukken schreef ze voor het gezelschap Alaska waar zij ze zelf regisseerde. Andere opdrachtgevers waren o.a. Bellevue Lunchtheater, Jakop Ahlbom en Het Zuidelijk Toneel. In 2009 ontving ze de Charlotte Köhlerprijs voor haar toneelwerk. In 2013 verscheen haar romandebuut Mensen in de zon bij uitgeverij van Oorschot.

Annemarie Slotboom

Annemarie Slotboom is in 2003 afgestudeerd aan de faculteit dramaschrijven van de HKU. Sindsdien heeft zij onder andere teksten geschreven voor Giselle Vegter, Ernst Braches en Oostpool.

Tommy Ventevogel

Tommy Ventevogel is schrijver van transmediaal expressionistisch theater. Zijn teksten werden o.a. gespeeld bij MC Theater, Ro Theater, Over Het IJ Festival, Fringe Festival en Roodkapje ROT(T)TERDAM.

Jibbe Willems

Jibbe Willems is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Als toneelschrijver werkte hij onder andere voor het Nationale Toneel, Oostpool, De Utrechtse Spelen, Het Zuidelijk Toneel, Frascati, De Toneelschuur, Het Syndicaat en Theater Bellevue. Iedere maand is hij te zien in de satirische theatershow De Orde van de Dag. In 2015 trad hij aan als huisschrijver van Toneelgroep Maastricht.

Contact