De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Tine van Aerschot

 

Tine Van Aerschot ontwikkelde zich van grafisch vormgever tot maker/schrijver in het theater. Vanaf 2002 begon ze zelf met werk te ontwikkelen. In 2006 kwam de eerste voorstelling 'I have no thoughts and this is one of them.'

Biografie

Tine Van Aerschot (Mechelen, 1961) is in het theater beginnen werken in 1987. Haar werk nam verschillende vormen aan in functie van de noden van het project (dramaturg, vormgever, productie, tekst,…). Er waren samenwerkingen met tientallen gezelschappen en artiesten waaronder Meg Stuart and Damaged Goods, Dennis O’Conner, Sarah Chase, Christine Desmedt en Simon Aughterlony. Vanaf 2002 begon ze zelf met werk te ontwikkelen. Eerst kwam een reeks van e-mails, als voorzichtige voorloper van de huidige blog-cultuur. Daarna was er beeldend werk, beide werden uitgebracht onder de titel The wherebouts of Trevor Wells. In 2006 kwam de eerste voorstelling I have no thoughts and this is one of them. In 2013 schreef ze a partial exposure of a half descent elephant als onderdeel van het onderzoek voor de voorstelling when in doubt, duck. Deze tekst met tekeningen werd bij De Nieuwe Toneelbibliotheek uitgegeven in de speciale witte reeks. In 2017 heeft ze I have no thoughts and this is one of them vertaald. Onder de titel Ik maak me geen illusies en dit is er een van wordt de tekst opnieuw gespeeld, nu als voorleestekst, door steeds wisselende performers.

Toneelwerk

 

De gemiddelde god – 2021

het betreft liefde – 2018
Ik maak me geen illusies en dit is er een van – 2017

when in doubt, duck – 2015
a partial exposure of a half descent elephant – 2013
we are not afraid of the dark – 2012
Triple Trooper Trevor Trumpet girl – 2008
I have no thoughts and this is one of them – 2006

 

 

 

OF

Tine Van Aerschot (Mechelen, 1961) is in het theater beginnen werken in 1987. Haar werk nam verschillende vormen aan in functie van de noden van het project (dramaturg, vormgever, productie, tekst,…). Er waren samenwerkingen met tientallen gezelschappen en artiesten waaronder Meg Stuart and Damaged Goods, Dennis O’Conner, Sarah Chase, Christine Desmedt, Simon Aughterlony en vele anderen. Vanaf 2002 begon ze zelf met werk te ontwikkelen. Eerst kwam een reeks van e-mails, als voorzichtige voorloper van de huidige blog-cultuur. Daarna was er beeldend werk, beide werden uitgebracht onder de titel The wherebouts of Trevor Wells. In 2006 kwam de eerste voorstelling I have no thoughts and this is one of them. In 2013 schreef ze a partial exposure of a half descent elephant als onderdeel van het onderzoek voor de voorstelling when in doubt, duck. Deze tekst met tekeningen werd bij DNTB uitgegeven in de speciale witte reeks. In 2017 heeft ze I have no thoughts and this is one of them zelf vertaald. Onder de titel Ik maak me geen illusies en dit is er een van wordt de tekst opnieuw gespeeld, nu als voorleestekst, door steeds wisselende performers.

OF:

Tine Van Aerschot werkte in de jaren 80 voor STUK en Klapstuk. Ze werkte als productiemedewerker voor Meg Stuart en Dennis O’Connor en als dramaturg voor Christine Desmedt (l’union fait la force fait l’union, de Hemelschutters). Van 1999 tot 2004 was ze de vaste grafische vormgever van Damaged Goods en ontwierp ze folders, affiches en websites voor verschillende dans- en theaterproducties en -gezelschappen. Ze werkte als fotograaf voor Too Shy to Stare van Davis Freeman en was verantwoordelijk voor de scenografie van Private Rooms, een dansvoorstelling van Sara Chase. Voor Simone Aughterlony werkte ze mee aan Public Property en Performers on Trial als artistiek adviseur en ontwerper van het grafisch materiaal en aan Bare Back Lying als co-auteur en adviseur. Met haar doorlopend multimediaproject The Whereabouts of Trevor Wells nam ze deel aan de groepstentoonstelling A room of one’s own (de Markten, Brussel, 2006; Kunstlerhaus Betanien, Berlijn, 2007). In december 2006 ging I have no thoughts, and this is one of them in première, een monoloog die ze schreef en regisseerde voor Claire Marshall. Haar project Summerschool, een verzameling van korte levenslessen, kende een eerste try-out in mei 2008 in Buda (Kortrijk). In november 2008 gaf ze op uitnodiging van de Royal Scottish Academy of Music and Drama een workshop rond ‘Meaning of Text in Contemporary Performance’. In april 2009 begeleidde ze op vraag van APT Hogeschool vier studenten tijdens een workshop rond tekst en dramaturgie.

 

 

 

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
8 Het betreft: Liefde 3 #456 2018 NL downloaden
7 Tine van Aerschot Ik maak me geen illusies en dit is er een van 1> #414 2017 NL downloaden
6 When in doubt, duck – fragment 3 #299 2015 NL downloaden
5 A Partial Exposure of A Half Decent Elephant 1> #199 2013 EN downloaden
4 We are not afraid of the dark 1> #222 2012 NL downloaden
3 Triple Trooper Trevor Trompet girl 2> #110 2008 EN downloaden