De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (291)

Tine van Aerschot

 

Tine Van Aerschot ontwikkelde zich van grafisch vormgever tot maker/schrijver in het theater. Voor het Kaaitheater maakte ze in in december 2006 de voorstelling 'I have no thoughts, and this is one of them', een litanie. In 2008 volgde 'Triple trooper Trevor trumpet girl' en in 2012 'we are not afraid of the dark'.

Biografie

Tine Van Aerschot (Mechelen 1961°) begon in het theater te werken in 1987. Sindsdien heeft ze geholpen bij de ontwikkelen van tientallen producties. Er waren samenwerkingen met tientallen verschillende gezelschappen en personen. Er waren tientallen functies al naargelang  de aard van het project. Er waren Meg Stuart met Damaged Goods, Dennis O’Connor, Sarah Chase, Christine Desmet, Simone Aughterlony en nog veel meer. Maar het is pas vanaf 2002 toen ze haar alter-ego Trevor Wells tegen het lijf liep, dat ze effectief zelf begon met werk te ontwikkelen. Eerst kwam een reeks van e-mails, pre blogging eigenlijk. Daarna was er een beeldend werk allemaal onder de titel ‘The wherebouts of Trevor Wells’. In 2006 kwam  de eerste voorstelling ‘I have no thoughts, and  this is one of them’ een opsomming, een wereldbeeld opgebouwd door alleen maar ontkenningen: ik kan niet, ik wil niet, ik ga niet, ik zal nooit… In 2008 was het dan opnieuw de beurt aan Trevor Wells, in het theater dit keer: Triple Trooper Trevor Trumpet girl. Een mislukt dagboek vol vragen en bedenkingen over alles en niets. In 2012 ging ‘we are not afraid of the dark’ in première. Een stuk over overleven en dus ook over sterven.

OF:

Tine Van Aerschot werkte in de jaren 80 voor STUK en Klapstuk. Ze werkte als productiemedewerker voor Meg Stuart en Dennis O’Connor en als dramaturg voor Christine Desmedt (l’union fait la force fait l’union, de Hemelschutters). Van 1999 tot 2004 was ze de vaste grafische vormgever van Damaged Goods en ontwierp ze folders, affiches en websites voor verschillende dans- en theaterproducties en -gezelschappen. Ze werkte als fotograaf voor Too Shy to Stare van Davis Freeman en was verantwoordelijk voor de scenografie van Private Rooms, een dansvoorstelling van Sara Chase. Voor Simone Aughterlony werkte ze mee aan Public Property en Performers on Trial als artistiek adviseur en ontwerper van het grafisch materiaal en aan Bare Back Lying als co-auteur en adviseur. Met haar doorlopend multimediaproject The Whereabouts of Trevor Wells nam ze deel aan de groepstentoonstelling A room of one’s own (de Markten, Brussel, 2006; Kunstlerhaus Betanien, Berlijn, 2007). In december 2006 ging I have no thoughts, and this is one of them in première, een monoloog die ze schreef en regisseerde voor Claire Marshall. Haar project Summerschool, een verzameling van korte levenslessen, kende een eerste try-out in mei 2008 in Buda (Kortrijk). In november 2008 gaf ze op uitnodiging van de Royal Scottish Academy of Music and Drama een workshop rond ‘Meaning of Text in Contemporary Performance’. In april 2009 begeleidde ze op vraag van APT Hogeschool vier studenten tijdens een workshop rond tekst en dramaturgie.

 

toneelwerk

when in doubt, duck – 2015

we are not afraid of the dark – 2012

Triple Trooper Trevor Trumpet girl            – 2008

I have no thoughts, and  this is one of them    – 2006

 

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
5 A Partial Exposure of A Half Decent Elephant 1> #199 2013 EN downloaden
4 We are not afraid of the dark 1> #222 2012 NL downloaden
3 Triple Trooper Trevor Trompet girl 2> #110 2008 EN downloaden