De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (526)

Timo Sterckx

 

Timo Sterckx (°1995) studeerde Drama aan het KASK. Hierna werkte hij o.a. met De Roovers, Cie Desnor, Campo/Cie De Koe, Theater Malpertuis en Julie Cafmeyer. Met Mats Vandroogenbroeck en Nona Demey Gallagher ontving hij de TAZ#19 Jong Theaterschrijfprijs voor'Through The Looking Glass'. Met zijn eigen werk werd Timo o.a. vier keer geselecteerd voor TAZ.

Biografie

 

Timo Sterckx (°1995) studeerde Drama aan het KASK. Hierna ging hij meteen aan de slag bij De Roovers alsook bij Louis Janssens en Ferre Marnef van Cie Desnor voor 'Toverberg', hun tweede samenwerking. Samen met Louis maakte hij ook 'The Greatest Show On Earth', waarvoor Timo een heel boek uit het hoofd leerde. Ook zette hij zijn traject met Mats Vandroogenbroeck verder; ze maakten samen met Nona Demey Gallagher 'Through The Looking Glass'. Waarvoor ze de TAZ#19 Jong Theaterschrijfprijs ontvingen. Samen richtten ze het gezelschap Krapp op waarna ze meteen 'Weird Tales' cree?erden. Hij was o.a. te zien in projecten van Campo/Cie De Koe, Theater Malpertuis en Julie Cafmeyer. Met zijn eigen werk werd Timo o.a. vier keer geselecteerd voor TAZ.

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Through The Looking Glass 3 2019 NL downloaden

Drie zonderlingen zitten gevangen in een living, in een collectieve déjà vu, in hun paranoïde hersenspinsels, in hun gedeelde bastaardtaal.

Als in een rêverie kunnen ze zich ni remembreren ni hoe ze daar verschijnselt zijn. Ze hebben elkaar nog nimmer-nooit ni gezien ni (of ni of wel of ni of wel?). Een gevoel van déjà-visie bekruipt de bastardi. Ze specu-palaveren. Moeten ze op zoek naar in- of exits? Of blijven ze beter intern? Zijn ze free willy of is hun lotto al maxi-lang getrokken? Hoe meer ze filo-sofistikeren, hoe meer ze in achtjes draaien. De sfeer wordt para-frigide, de communicatie spruttelt. Vraag blijft: `Wat doen wij hier?`

opvoergegevens: theatercollectief Krapp vzw.

PDF download