De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (339)

Tiago Rodrigues

 

Tiago Rodrigues (Portugal, 1977) is de artistiek directeur van het Teatro Nacional D. Maria II, in Lissabon. Hij is een acteur, schrijver en regisseur, zijn werk wordt omschreven als subversief en poëtisch theater. Op zijn 21e stopte hij met de theaterschool om samen te gaan werken bij tg STAN. Hij schreef en maakte met zijn collectief Mundo Perfeito meer dan dertig toneelstukken.

Biografie

Tiago Rodrigues (Portugal, 1977) is de artistiek directeur van het Teatro Nacional D. Maria II, in Lissabon. Hij is een acteur, schrijver en regisseur, zijn werk wordt omschreven als subversief en poëtisch theater. Op zijn 21e stopte hij met de theaterschool om samen te gaan werken bij tg STAN Hij schreef/maakte met zijn collectief Mundo Perfeito inmiddels meer dan dertig toneelstukken.


Toneelwerk o.a.
The way she dies – 2017
Entrelinhas – 2013
Três dedos abaixo de joehlo – 2012
Tristeza e alegria na vida das GIRAFAS – Lief en leed in het leven van de giraf – 2011
Se uma janela se abrisse – 2010
A partir de amanhã – 2007

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Mark Deputter Lief en leed in het leven van de giraf 10 #386 2011 NL downloaden

Mark Deputter (1961) is sinds 2008 artistiek directeur van Teatro Maria Matos is Lissabon. Daarvoor was hij co-artistiek leider van het Stuc in Leuven en directeur van de festivals Danças na Cidade en Alkantara

Giraf is een meisje van negen dat woont in de grote stad. Haar moeder is dood en haar vader is een acteur zonder werk. Daarom hebben ze geen geld meer voor televisie. Dat is een groot probleem, want ze heeft Discovery Channel nodig voor haar spreekbeurt over giraffen.
9+

opvoergegevens: De Toneelmakerij / Paul Knieriem

inkijken
boekje €10,– + bestellijst
PDF download