De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Stefanie Claes

 

Stefanie Claes (°1983) is een beeldend kunstenares, illustrator, theaterregisseur en performer. Ze studeerde plastische kunsten aan Sint Lukas in Gent en later toneelregie aan het Rits in Brussel. Ze werkte onder meer bij Bronks, Zuidpool, KVS en Campo, maar creëert ook zelf o.a. als onderdeel van het collectief Lucinda Ra.

Biografie

Stefanie Claes (°1983)  is een beeldend kunstenares, illustrator, theaterregisseur en performer. Ze studeerde plastische kunsten aan Sint Lukas in Gent en later toneelregie aan het Rits in Brussel. Ze werkte onder meer bij Bronks, Zuidpool, KVS en Campo, maar creëert ook zelf o.a. als onderdeel van het collectief Lucinda Ra, een theatraal experimenteel en sociaal geêngageerd gelegenheidscollectief.  Ze maakt theaterprojecten met haar tweelingzus Barbara zoals bijvoorbeeld Akaaremoertoe Bahikoeroe (In het bos van Bahikoeroe) en Euthanasie met Barbara en Stefanie. Haar individuele beeldend werk is expressionistisch van stijl, met vaak een groteske inslag. Beide disciplines, beeldende kunst en theater, worden in haar zoektocht naar een eigen beeldtaal onmiskenbaar met elkaar verweven.

 

Toneelwerk

Omertà
2016

Euthanasie
2016


Akaaremoertoe Bahikoeroe

2015

Het Fioretti Project
2014

De Bultenklacht
2013

Alfred(d)o
2012

Triomff
2011

Nonkannibaal
2009

Het feest van de platte cake
2009

A l'attente du Livre d'Or
2009

kReon / antagonist zkt tragedie

2008

Push the button
2008

Massakot
2008

De last minuut
2007

Wanneer ze bleven stille st.
2007

Oeslisie Hospody
2007

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Euthanasie met Barbara en Stefanie 3 #400 2016 NL downloaden

De Oude Man en het kind Mimi Schmidt hebben beide last van vogels. Alle twee zijn ze ziek maar anders. De ene zichtbaar. De andere eerder onzichtbaar. Op de scène ontmoeten ze elkaar en besluiten om samen te zingen. De tekst is het resultaat van een tweejarig onderzoek, geen échte biografie & ook geen pleidooi voor of tegen – maar een verbeelding over hoe de dood eruitziet als ze van theater is.
met lino's van stefanie claes

opvoergegevens: Lucinda Ra

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download