De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (395)

Sophie van Winden

 

Sophie van Winden (Amsterdam, 1983) speelde na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht onder meer bij het Noord Nederlands Toneel en het Nationale Toneel. In 2011 ontving ze de Guido de Moor-prijs voor haar prestatie als beste jonge talent bij het Nationale Toneel. Ze speelt ook voor film en tv.

Biografie

Sophie van Winden Na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht heeft Sophie onder meer gespeeld bij het Noord Nederlands Toneel en het Nationale Toneel. Hier vertolkte zij onder andere de rollen van Julia (Romeo & Julia, NT) en Tirza (naar het boek van Arnon Grunberg, NT). In 2011 ontving ze de Guido de Moor-prijs voor haar prestatie als beste jonge talent bij het Nationale Toneel. Haar eerste filmrol speelde zij in Leef!, waarvoor zij de Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol ontving.  Verder is Sophie te zien geweest in onder meer de televisieseries ‘Overspel’ en ‘Heer&Meester’. Vanaf half okt. is zij te zien in de nieuwe film van Dick Maas ‘Prooi’, waarin zij de hoofdrol speelt.

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Holly-F 3v #356 2016 NL downloaden

Feminisme is hip. Maar hoe staat het er nu werkelijk voor met de positie van de vrouw? In Holy F zoeken Sophie van Winden en Eva Marie de Waal het uit, elke avond live bijgestaan door schrijver en filosoof Simone van Saarloos. Voor het historisch perspectief kruipen zij in de huid van enkele feministes van het eerste uur.

opvoergegevens: Via Rudolphi / Waal en Wind / Miriam Koen

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download