De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Sophie van Winden

 

Sophie van Winden (Amsterdam, 1983) speelde na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht onder meer bij het Noord Nederlands Toneel en het Nationale Toneel. In 2011 ontving ze de Guido de Moor-prijs voor haar dubbelrol als Gretchen en Helena in Faust I&II bij het Nationale Toneel. Sinds 2016 vormt zij samen met Eva Marie de Waal het duo Waal&Wind.

Biografie

Sophie van Winden (Amsterdam, 1983) speelde na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht onder meer bij het Noord Nederlands Toneel en het Nationale Toneel, waar ze verschillende hoofdrollen speelde in de voorstellingen Tirza, Romeo&Julia en Faust I&II. In 2011 ontving ze de Guido de Moor-prijs voor haar dubbelrol als Gretchen en Helena in Faust I&II bij het Nationale Toneel. Ook schreef en speelde ze mee in Ben Hur van De Ploeg. Sophie speelde ook verschillende mooie rollen in films en televisieseries, zoals Leef!, waar ze een Gouden Kalf voor won en recentelijk in Ik weet wie je bent. Sinds 2016 vormt zij samen met Eva Marie de Waal het duo Waal&Wind waarmee zij eerder de voorstelling Holy F maakte. Mama Marlene is de tweede voorstelling van hun drieluik over de positie van de vrouw.

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Holly-F 3v #356 2016 NL downloaden

Feminisme is hip. Maar hoe staat het er nu werkelijk voor met de positie van de vrouw? In Holy F zoeken Sophie van Winden en Eva Marie de Waal het uit, elke avond live bijgestaan door schrijver en filosoof Simone van Saarloos. Voor het historisch perspectief kruipen zij in de huid van enkele feministes van het eerste uur.

opvoergegevens: Via Rudolphi / Waal en Wind / Miriam Koen

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download