De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (336)

Simone van Saarloos

 

Simone van Saarloos (Summit, VS,1990) studeerde filosofie en literatuur-wetenschappen. Na haar afstuderen werkte zij als columnist. Voor SPUI25 presenteerde zij Weijers & Van Saarloos, de seksistische talkshow. Ze publiceerde o.a. Ik deug/deug niet, Het monogame drama, Vrouwen schrijven niet met hun tieten.

Biografie

Simone van Saarloos Geboren in de VS, studeerde filosofie en literatuur-wetenschappen. Na haar afstuderen werd zij columnist bij NRC next. Daarnaast schreef ze voor de Volkskrant, Das Magazin en op dit moment is ze columnist bij Vrij Nederland. Voor SPUI25 heeft zij ‘Weijers & Van Saarloos, de seksistische talkshow’ gepresenteerd, waar zij vrouwelijke gasten uit de kunst, cultuur, wetenschap en journalistiek interviewde. In augustus 2015 was Simone de jongste Zomergast ooit. Verschenen van Simone zijn de bundeling columns ‘Ik deug/deug niet’ uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, het pamfletboekje ‘Het monogame drama’ en losse essays in ‘Het F-Boek’ en ‘Vrouwen schrijven niet met hun tieten’. In november komt haar roman ‘De vrouw die’ uit.
Simone: ‘Mijn feminisme gaat niet over slachtoffers en heersers, maar over de bewustwording van het normenspel waarin we verkeren.’

Contact