De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

Simon(e) van Saarloos

 

Simone van Saarloos (Summit, VS,1990) studeerde filosofie en literatuur-wetenschappen. Na haar afstuderen werkte zij als columnist. Voor SPUI25 presenteerde zij Weijers & Van Saarloos, de seksistische talkshow. Ze publiceerde o.a. Ik deug/deug niet, Het monogame drama, Vrouwen schrijven niet met hun tieten.

Biografie

Simone van Saarloos Geboren in de VS, studeerde filosofie en literatuur-wetenschappen. Na haar afstuderen werd zij columnist bij NRC next. Daarnaast schreef ze voor de Volkskrant, Das Magazin en op dit moment is ze columnist bij Vrij Nederland. Voor SPUI25 heeft zij ‘Weijers & Van Saarloos, de seksistische talkshow’ gepresenteerd, waar zij vrouwelijke gasten uit de kunst, cultuur, wetenschap en journalistiek interviewde. In augustus 2015 was Simone de jongste Zomergast ooit. Verschenen van Simone zijn de bundeling columns ‘Ik deug/deug niet’ uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, het pamfletboekje ‘Het monogame drama’ en losse essays in ‘Het F-Boek’ en ‘Vrouwen schrijven niet met hun tieten’. In november komt haar roman ‘De vrouw die’ uit.
Simone: ‘Mijn feminisme gaat niet over slachtoffers en heersers, maar over de bewustwording van het normenspel waarin we verkeren.’

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Holly-F 3v #356 2016 NL downloaden

Feminisme is hip. Maar hoe staat het er nu werkelijk voor met de positie van de vrouw? In Holy F zoeken Sophie van Winden en Eva Marie de Waal het uit, elke avond live bijgestaan door schrijver en filosoof Simone van Saarloos. Voor het historisch perspectief kruipen zij in de huid van enkele feministes van het eerste uur.

opvoergegevens: Via Rudolphi / Waal en Wind / Miriam Koen

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download