De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

Sara van Gennip

 

Sara van Gennip studeerde aan de opleiding Writing for Performance van de HKU. Haar toneeltekst Requiem werd genomineerd voor de It’s Playwriting Award 2012. Haar theaterteksten speelden op Oerol, de Toneelmakerij, Tweetakt en binnenkort Festival Cement. Van Gennip schrijft ook columns en gedichten.

Biografie

Sara van Gennip schrijft verhalen om naar te luisteren en naar te kijken. Heel soms mag je ze lezen. Vaak zijn het teksten waarin mensen discussiëren, liefhebben en geloven tegen beter weten in. Af en toe wordt er heel symbolisch een biggetje in geslacht. Sara studeerde in 2012 af aan de (drama)schrijfopleiding van de HKU en filosofeerde daarna verder aan de UvT. Haar columns verschenen in de Pers en haar kindergedichten in de Poëziespektakels van Uitgeverij Querido. Theater schrijft Sara o.a. voor Oerol, Over het IJ, Festival Boulevard, de Tekstsmederij en haar eigen schrijfbedrijf Theatopia.

In 2015 werd Sara genomineerd voor de Dioraphte Cementprijs 2015, de VPRO Bagagedrager 2015, de Lowlands Schrijfwedstrijd en won zij de Boekenweek Schrijfwedstrijd. In de zomer spelen er toneelvoorstellingen op Festival Over het IJ, het Grachtenfestival en het Fringe in Amsterdam.

www.saravangennip.nl
www.theatopia.nl

Toneelwerk


Furie – 2017
Godenzoon – 2014
Een Einde – 2011
Droomgelag – 2010
Laatste Nacht – 2009
Requiem –

Contact

www.saravangennip.nl
www.theatopia.nl

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Godenzoon 3 #312 2016 NL downloaden

De president en zijn vrouw staan voor de onmogelijke keuze hun zoon te offeren, in ruil voor de levens van achtentwintig kinderen. Een gruweldaad die niet wordt ingegeven door een goddelijk bevel maar door hun eigen volk.

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download