De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

Robert Alberdingk Thijm

 

Robert Alberdingk Thijm (Bussum, 1965) is een Nederlandse scenarioschrijver van o.a. De Daltons, Zeeuws Meisje, Dunya & Desie, Waltz en A’dam - E.V.A. Motregenvariaties is zijn eerste toneelstuk.

Biografie

Robert Alberdingk Thijm (Bussum, 1965) is een Nederlandse scenarioschrijver. In 1991 studeerde hij af aan de faculteit Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft vele series en afleveringen op zijn naam staan, waarvan de meeste nominaties kregen of in de prijzen vielen. Zo werd de jeugdserie Meneer Rommel in 1992 genomineerd voor de Grote Kinderkast en viel de jeugdserie De Daltons uit 1999 meerdere malen in de prijzen. Andere series van hem zijn De Buurtsuper, Zeeuws Meisje en het succesvolle jeugdprogramma Dunya & Desie. Verder schreef hij een aantal afleveringen voor series als Flodder, In de Vlaamsche Pot en All Stars.

Motregenvariaties is zijn eerste toneelstuk.

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Motregenvariaties 3> #161 2013 NL downloaden

Twee dichteressen debuteerden beiden in de jaren zeventig. De een werd wereldberoemd, de ander raakte totaal ondergesneeuwd. Veertig jaar later lopen de vrouwen elkaar weer tegen het lijf. Er volgt een vileine afrekening met het verleden, met als inzet een niet geschreven oeuvre en een niet geleefd leven.

opvoergegevens: Bellevue Lunchtheater / Johan Simons

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download