De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

Rick Steggerda

 

Rick Steggerda (1977) schrijft voor theater, film en hoorspelen. Hij schreef de prijswinnende theaterkomedie Totdat de nicht komt, ‘een stuk in Rock & Roll-taal dat over je heen dendert’. Voor de NTR en de Hoorspelfabriek bewerkte hij deel 1 van Millennium.

Biografie

Rick Steggerda (1977) groeide in forenzendorp Alphen aan den Rijn. Na het VWO studeerde hij af als Communicatiewetenschapper. Zijn passie kreeg vorm op de Schrijfopleiding in Utrecht.
.
Rick schrijft voor theater, film en hoorspelen. Hij schreef de prijswinnende theaterkomedie Totdat de nicht komt, ‘een stuk in Rock & Roll-taal dat over je heen dendert’. Voor de NTR en de Hoorspelfabriek bewerkte hij deel 1 van Millennium: Mannen die vrouwen haten tot hoorspel voor radio 1. Met Zij van Katwijk en Zomerstorm schreef hij twee succesvolle films voor Kunstgebouw.
.
Rick schrijft beeldende teksten in een ritmische stijl. Af en toe over-the-top poëtisch. Soms komt hij daarmee weg, vaker moet er worden geschrapt en herscherven. Übernieuwsgierig zijn leidt in zijn werk tot vele naast elkaar bestaande thema’s.

Contact

www.ricksteggerda.nl

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
7 Straf 2005 NL downloaden
6 Pepijn - een scenario voor een jeugdfilm 2005 NL downloaden
5 846 KILOMETER VAN LOURDES NAAR PARIJS 2005 NL downloaden
4 Maslow 2005 NL downloaden
3 Beheerst 2005 NL downloaden
2 Speelkwartier - een scenario 2004 NL downloaden
1 Boei 18 2004 NL downloaden