De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (337)

Rebekka de Wit

 

Rebekka de Wit (1985) studeerde woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze is schrijver en theatermaker. Voor 'Stel je voor, ik zoek een staat' ontving ze de SABAM-Schrijfprijs 2011. En voor 'Hoe dit het verhaal werd' (uitgegeven bij Bebuquin) ontving ze het Laureaat KBC jongtheaterprijs 2011. Haar debuutroman 'We komen nog één wonder tekort' werd gepubliceerd in september 2015. Vanaf september 2016 vormt ze samen met Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis de artistieke kern van theatergroep de Nwe Tijd.

Biografie


Rebekka de Wit (1985) studeerde woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze is schrijver en theatermaker. In het theater werkte ze voor de t h e a t e r m a k e r, deTijd, deSingel, Behoud de Begeerte en schrijft ze nu i.s.m. Willem de Wolf (cie. De Koe) een stuk voor het staatstheater van Mainz. Voor Stel je voor, ik zoek een staat  ontving ze de SABAM-Schrijfprijs 2011. En voor Hoe dit het verhaal werd (uitgegeven bij Bebuquin) ontving ze het Laureaat KBC jongtheaterprijs 2011. Haar debuutroman We komen nog één wonder tekort werd gepubliceerd in september 2015 bij AtlasContact en stond op de longlist voor de ANV debutantenprijs. Ze is columnist bij RektoVerso en vanaf september 2016 vormt ze samen met Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis de artistieke kern van theatergroep de Nwe Tijd.

Toneelwerk

Presentatie van een ongecensureerd moppenboek – 2014
Woudlopershandboek – 2013
Heimat – 2013
Hoe dit het verhaal werd – 2011
Stel je voor ik zoek een Staat – 2011

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Christine Bais ForsterHuberHeyne 3 2018 DE downloaden

Christine Bais is vertaler Nederlands – Duits. Ze is geboren in Düsseldorf en studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschappen en Literatuur- en Taalwetenschap in Berlijn. Sinds 2000 woont en werkt ze in Amsterdam.

Rebekka de Wit und Willem de Wolf schreiben einander Briefe über Liebe und Radikalität und versetzen sich in das Ehepaar Georg Forster und Therese Heyne hinein, das zur Zeit der Französischen Revolution in Mainz lebte. Er, Weltreisender und Revolutionär, desillusioniert durch Robespierres Terror, starb krank und einsam in Paris. Sie, Schriftstellerin, Redakteurin und emanzipierte Frau, hielt sich neben ihrer Ehe offen einen Liebhaber, Ludwig Huber, den sie nach Forsters Tod heiratete.

opvoergegevens: Compagnie de Koe / De Nieuwe Tijd

PDF download