De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (470)

Pieter Genard

 

Maker, schrijver. Lid van de artistieke kern van tg Lazarus. Speelt, maakt met regelmaat ook bij Braakland/Zhebuilding.

Biografie

 

Pieter Genard kwam in 1976 ter wereld in Oostende.
Hij studeerde in 1998 af aan het Conservatorium te Brussel. Met Michael De Cock vormde hij eind jaren '90 kortstondig het Dick Van Landeghem trio. Daarna was hij te zien in verschillende producties van KVS, Antigone, Action Malaise, Het Paleis en sinds enkele jaren werkt hij regelmatig voor Braakland/ZheBilding.

In 2004 schreef en speelde hij de monoloog Holosofie, of de daad bij het woord vegen en in 2007 de muzikale jeugdtheatervoorstelling Vandenhond. Voor Lazarus schreef hij aan en speelde in alle producties behalve Force Majeure en En zo werd het toch nog gezellig.

 

Contact

www.lazarus.be

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Vandenhond 1>3 2008 NL downloaden

Een leider worden. Er zijn er die het doen voor de eer. Omdat ze graag macht hebben. Omdat ze zo graag, graag gezien willen zijn. Of omdat ze denken dat ze er rijk van zullen worden. Ben heeft het gedaan omdat hij niks beters te doen had.
Dierenfabel annex mensenparabel vanuit het standpunt van een hond over de vraag wanneer je kan zeggen: hier ben ik thuis. Een muzikale familievoorstelling vanaf 10 jaar in productie van Braakland/ZheBilding.

opvoergegevens: Braakland/ZheBilding / Lazarus

PDF download