De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

Nona Demey Gallagher

 

Nona Demey Gallagher (°1995) is afgestudeerd als actrice en theatermaker aan het KASK in Gent. Ze werkte o.a samen met Ontroerend Goed (Loopstation), DE Studio (Dreaming Not Sleeping), CAMPO en De Koe, KOPERGIETERY en Beeldsmederij De Maan. Samen met Mats Vandroogenbroeck en Timo Sterckx vormt ze het theatercollectief Krapp vzw.

Biografie

 

Nona Demey Gallagher (°1995) is afgestudeerd als actrice en theatermaker aan het KASK in Gent. Ze werkte o.a samen met Ontroerend Goed (Loopstation), DE Studio (Dreaming Not Sleeping), CAMPO en De Koe (In Koor!), KOPERGIETERY en Beeldsmederij De Maan (plastiekBERTRAND) en richtte ze samen met andere Gentse kunstenaars het activistische kunstenaarscollectief ZUIDPARK op (The Importance Of Being Flemish). Samen met Mats Vandroogenbroeck en Timo Sterckx vormt ze het theatercollectief Krapp vzw. Ze maakten reeds Through The Looking- Glass (and what we found there) waarmee ze de Theaterschrijfprijs wonnen op TAZ#19 en Weird Tales, een feministische horrorfilm op sce?ne. Naast theater studeerde Nona ook Vlaamse Gebarentaal aan Doof Vlaanderen (Fevlado) en cree?erde ze samen met Imke Mol E R O T I C A, een performance waarin ze erotische poe?zie van vrouwelijke auteurs omzet in Vlaamse Gebarentaal.

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Through The Looking Glass 3 2019 NL downloaden

Drie zonderlingen zitten gevangen in een living, in een collectieve déjà vu, in hun paranoïde hersenspinsels, in hun gedeelde bastaardtaal.

Als in een rêverie kunnen ze zich ni remembreren ni hoe ze daar verschijnselt zijn. Ze hebben elkaar nog nimmer-nooit ni gezien ni (of ni of wel of ni of wel?). Een gevoel van déjà-visie bekruipt de bastardi. Ze specu-palaveren. Moeten ze op zoek naar in- of exits? Of blijven ze beter intern? Zijn ze free willy of is hun lotto al maxi-lang getrokken? Hoe meer ze filo-sofistikeren, hoe meer ze in achtjes draaien. De sfeer wordt para-frigide, de communicatie spruttelt. Vraag blijft: `Wat doen wij hier?`

opvoergegevens: theatercollectief Krapp vzw.

PDF download