De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

mugmetdegoudentand

 

Mugmetdegoudentand is een Amsterdams theatergezelschap dat al bijna vijfendertig jaar succesvol theater en af en toe televisie maakt. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschrijft onder het motto: ‘Het is nu’. Het artistieke team van mugmetdegoudentand bestaat uit Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman.

Biografie

Mugmetdegoudentand is een eigenzinnig Amsterdams theatergezelschap dat al bijna vijfendertig jaar succesvol theater en af en toe televisie maakt. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschrijft onder het motto: ‘Het is nu’. Ze vindt het daarbij van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, tussen vorm en inhoud, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak. Het artistieke team van mugmetdegoudentand bestaat uit Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman.

De Mug werkt vaak op het raakvlak van theater en andere kunst- en mediavormen en heeft daardoor in de loop van haar bestaan een groot en inspirerend netwerk opgebouwd. Vanaf haar oprichting is de groep bijvoorbeeld gefotografeerd door het wereldberoemde duo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.

Grote successen voor de groep zijn de televisieseries Hertenkamp en TV7. Een nieuwe TV-serie, Koppensnellers, wordt vanaf 3 april 2020 door AVROTROS op NPO 3 uitgezonden.

Succesvolle theatervoorstellingen zijn Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors, Smoeder, Hannah en Martin, Buik, Quality Time en Kunsthart. Met De Eurocommissaris tourt de Mug op dit moment door Europa. Op 3 oktober 2020 viert mugmetdegoudentand haar 35ste verjaardag

Contact

www.mugmetdegoudentand .nl