De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Mieneke Bakker

 

Mieneke Bakker (Kerkrade, 1956) is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Als actrice is zij vast verbonden aan Toneelgroep Maastricht, voorheen Theatergroep Het Vervolg. Daarnaast maakt ze deel uit van het Kernteam van de Regie-opleiding van de Toneelacademie Maastricht.

Biografie

Mieneke Bakker (Kerkrade, 1956) is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Als actrice is zij vast verbonden aan Toneelgroep Maastricht, voorheen Theatergroep Het Vervolg. Ze speelde er talloze rollen, meest recent in Othello en Iets van troost. Daarnaast is zij onder andere werkzaam als docente aan de Toneelacademie Maastricht en maakt ze deel uit van het Kernteam van de Regie opleiding aldaar.

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Ich bau dir ein Schloss 1 #412 2017 NL downloaden

Een succesvolle architecte, keert terug naar haar geboortestreek. Daar wacht haar een droomopdracht: ze is gevraagd in tijden van krimp de streek opnieuw te helpen uitvinden en opbouwen. Verrijkt door haar jarenlange afwezigheid ontwikkelt ze een masterplan dat haar geboortegrond de toekomst in moet loodsen. Maar de veranderingen worden niet door iedereen gedragen. Het blijkt niet eenvoudig de verschillende werelden met elkaar te verbinden.

opvoergegevens: Toneelgroep Maastricht / Servé Hermans

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download