De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Martijn de Rijk

 

Martijn de Rijk (Alphen a/d Rijn, 1977) is toneelspeler, schrijver en regisseur. Hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Als acteur speelde hij o.a. bij het Noord Nederlands Toneel (Koos Terpstra), Laura van Dolron, Mightysociety en Toneelgroep Amsterdam. Als schrijver schreef hij o.a. voor Theater Bellevue, het NNT, Generale Oost en Het Syndicaat. In de zomer van 2013 rondde hij zijn masterstudie Wijsbegeerte af aan de UvA.

Biografie

Martijn de Rijk (Alphen aan den Rijn, 1977) is toneelspeler, schrijver en regisseur. In 2001 studeerde hij af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Daarna was hij als acteur zeven jaar verbonden aan het Noord Nederlands Toneel onder artistiek leiderschap van Koos Terpstra. Hij vervolgde zijn carrière als freelance-acteur bij o.a. Laura van Dolron, Mighty Society 9, Toneelgroep Amsterdam en Theater het Amsterdamse Bos. Hij begon met schrijven op de toneelschool en werkte als toneelauteur voor o.a. Theater Bellevue, het Noord Nederlands Toneel, Generale Oost en Het Syndicaat. In de zomer van 2013 rondde hij zijn masterstudie Wijsbegeerte af aan de Universiteit van Amsterdam. De Bellevue Lunchtheater productie De eerste vrouw is zijn regiedebuut.

 

Toneelwerk:

Hard! Maar echt (2001)

Groot geluk (2001) 

Rex revival  (2003)

Tevreten (2005)

All Inclusive (2006)

Hurt Like Hell/ Vaste grond (2008)

Hotel De Parade (2010)

Roos en Manon (2010)

Staakt! (2011)

God en ik (2012)

De eerste vrouw (2014)

 

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 De eerste vrouw 2v-1m #210 2013 NL downloaden

Een politica, wier carrière dreigt te stranden op de gelijkheid tussen man en vrouw, zwemt op tegen de maalstroom van argumentatie, beeldvorming en stemverheffing. Ze probeert een wetsvoorstel te redden en haar politieke hoofd boven water te houden. Onverwacht schiet een journaliste haar te hulp, in ruil voor een interview. Er blijkt weinig voor nodig om het interview om te doen slaan in een confrontatie.

opvoergegevens: Bellevue Lunchtheater / Martijn de Rijk

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download