De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

Marcel Roijaards

 

Marcel Roijaards (Den Haag, 1966) volgde de toneelopleiding Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Voordat hij begon met schrijven, speelde hij een aantal jaar bij gezelschappen. Naast filmscenario's en een jeugdroman schreef hij voor het theater voor theaterhuis ALBA en voor de Ulrike Quade Company.

Biografie

Marcel Roijaards (Den Haag, 1966) volgde de toneelopleiding Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Voordat hij begon met schrijven, speelde hij een aantal jaar bij gezelschappen als ’t Gebroed, Toneelgroep De Appel en het RO theater. Zijn jeugdroman Rebel met Vleugels werd uitgegeven door Querido (2012). En hij schreef diverse filmscenario’s waaronder Sevilla (Gouden Kalf 2012) en Broers (2017). Voor het theater schreef en regisseerde hij o.a. bij ALBA theaterhuis, een broedplaats voor jong talent uit alle windstreken. Voor de Ulrike Quade Company bewerkte hij eerder het klassieke jeugdboek Meester van de zwarte molen en schreef hij het libretto voor de opera Dorian Gray.

www.marcelroijaards.nl


Toneelwerk


Technostalgia – 2019
Dorian Gray – 2018
Krabat – 2014
Blauwe konijnen naar links  – 2009
Swinging Miss Christmas Disaster – 2008
O, Hart – 2007
Billy the Kid – 2004
Rasoul S – 2003
Icarus – 2001
Sporen  – 2001
De klas van Babel – 2000

Contact

www.marcelroijaards.nl

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Technostalgia 4-8 #509 2019 NL downloaden

De mensheid heeft de Aarde verlaten en een poging gedaan zich op Mars te vestigen. Maar het leven op Mars blijkt veel vijandiger dan gedacht en iedereen krijgt chronische heimwee naar de Aarde. Weer zoekt de mens naar een nieuwe plek. Ergens in de oneindigheid moet er toch een plek zijn waar alles goed en mooi is?
Mankind has left Earth and attempted to settle on Mars. But life on Mars appears much more hostile than imagined and everyone gets chronic nostalgia for Earth. Again man searches for a new place. Somewhere in infinity there must be a place where everything is good and beautiful?
In het Nederlands en in het Engels.

opvoergegevens: Ulrike Quade Company / Ulrike Quade

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download