De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (534)

Marc-Marie Huijbregts

 

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 1964) is cabaretier en acteur voor film, theater en televisie. Hij schrijft veelal zijn eigen shows. In het toneel speelde hij oa. bij Amadeus voor Het Bostheaterproducties en Verhalen van 1001 Nacht bij het Zuidelijk Toneel. Bij mugmetdegoudentand maakte hij samen met Marcel Musters de voorstelling Meepesaant.

Biografie

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 1964)  Won in 2000 de publieks-, jury- en persoonlijkheidsprijs op het Camerettenfestival. Werd daarna bij het grote publiek bekend met zijn optredens in o.a. ‘Dit Was het Nieuws’, het tv-programma ‘Wie is de Mol?’, de film ‘Alles is Liefde’ en de tv-series rondom ‘Het Schaep met de Vijf Pooten’. Hij is tevens vaste tafelheer voor de vrijdagavond bij De Wereld Draait Door. Ontving in 2009 dan ook de Beeld en Geluid Award in de categorie ‘tv-persoonlijkheid van het jaar’. In het theater speelde Marc-Marie o.a. samen met Jeroen Krabbé en Tjitske Reidinga in ‘Amadeus’ waar hij de titelrol speelde, en in het theaterstuk ‘Atlantico’, een tragikomedie van Frank Houtappels. Na ‘Marc-Marie H’, ‘M-M Huijbregts’ en ‘Opdat ik niet vergeet’ en 'Punt' bereidt Marc-Marie momenteel zijn vijfde soloprogramma voor; ‘Florissant’. Voor zijn soloprogramma’s ontving hij de PallMall-exportprijs, deVSCD Cabaretprijs Poelifinario en werd hij diverse keren genomineerd voor o.a. de Comedy-Edison en de Poelifinario.

Contact

www.marc-mariehuijbregts.nl

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Meepesaant 2 #131 2011 NL downloaden

Twee zussen, twee vriendinnen, twee vrouwen uit Tilburg. Elke week kaarten ze samen en hebben het 'meepesaant' over mannen, kwalen en kinderen. Over het leven, de dood en het koor.

opvoergegevens: mugmetdegoudentand

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download