De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (549)

Laura Broekhuysen

 

Laura Broekhuysen (1983) studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam en anderhalf jaar Writing for Performance in Utrecht. Ze publiceerde proza bij Querido. Naast schrijven voor toneel werkt ze nu ook aan een dichtbundel.

Biografie

Laura Broekhuysen (1983) studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam. Parallel hieraan studeerde zij gedurende anderhalf jaar Writing for Performance in Utrecht. Tijdens het conservatorium werkte Laura aan haar debuutroman Twee linkerlaarzen (Querido, 2008), die verscheen in dezelfde week dat zij afstudeerde als violist. Het boek werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs en voor de tweejaarlijkse Vrouw & Kultuur DebuutPrijs. In 2011 volgde Hellend vlak, een roman gesitueerd in de IJslandse Westfjorden. In 2014 emigreerde ze naar IJsland. Daar schreef ze Winter-IJsland, mijn eerste jaar in een verlaten fjord (Querido, 2016). Naast het schrijven van een theatertekst in opdracht van LOD muziektheater (Gent) en hetpaleis (Antwerpen), werkt Laura Broekhuysen aan een gedichtenbundel. In Reykjavík is Laura ook werkzaam als viooldocent.Toneelwerk
Huis – 2018

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Huis 2 #427 2017 NL downloaden

Daar staat het huis. / Je kent het van de buitenkant. / Je hoort wel eens wat, maar weinig. / Wie woont er? Wat doen ze? Waar wachten ze op? / Wie is de moeder en wie is het kind?
Een installatievoorstelling van Inne Goris met een huis en koptelefoons. Volwassenen horen de stem van het kind, en kinderen de stem van de moeder.

opvoergegevens: Lod / Inne Goris

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download