De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (528)

Koen van Hensbergen

 

Koen van Hensbergen (Velp, 1988) studeerde in 2014 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. In het project Van Kniertje tot Diva maakt hij zijn debuut als schrijver en performer (Lloyd Hotel, Amsterdam 2015).

Biografie

Koen van Hensbergen (Velp, 1988) studeerde in 2014 af als theaterdocent aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Vanuit fascinatie voor het begrip verveling schreef hij zijn scriptie Verveel mij!, een betoog over de kunst van het constructief vervelen. Gevoed door het werk van Tsjechov en de zeggingskracht ervan in de 21e eeuw, richt hij zich op zowel het theatermaken als het schrijven. In het project Van Kniertje tot Diva maakt hij zijn debuut als schrijver en performer (Lloyd Hotel, Amsterdam 2015).  

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Van Kniertje tot Diva 1> #281 2015 NL downloaden

Acht (toneel)schrijvers zijn ingegaan op het verzoek van Het Wilde Oog om bij een foto uit de verzameling Spakenburgse Diva's een tekst van 600 tot 800 woorden te schrijven. Acht monologen dus door: Lot Vekemans, Gerardjan Rijnders, Pauline Mol, Don Duyns, Magne van den Berg, Jibbe Willems, Tjitske Jansen en Koen van Hensbergen.

opvoergegevens: Het Wilde Oog

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download