De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (507)

Kamil Abou Saeb

 

Kamil Abou Saeb is in 1964 geboren in Al-Suweida (Syrië). Hij studeerde in 1991 af aan het Hoge Instituut voor Podiumkunsten, in Damascus. Als acteur en regisseur werkte Kamil bij het Directoraat Theater en Muziek in Syrië. Hij heeft niet minder dan zestig theaterproducties als regisseur en acteur op zijn naam staan en schreef enkele theaterstukken die hij uitbracht. Kamiel verblijft sinds 2014 met zijn familie in België.

Biografie

Kamil Abou Saeb is in 1964 geboren in Al-Suweida (Syrië). Hij studeerde in 1991 af aan het Hoge Instituut voor Podiumkunsten, richting drama, in Damascus. Daarna werkte hij er tussen 1992 en 2012 acht jaar (met een onderbreking) als assistant-leraar voor het vak drama. Tijdens zijn onderbreking daar werkte hij als oprichter en directeur van Tajammu’ Shu’a’ li-l int?j al-fann? waar in zijn naam vier televisiewerken en een theaterstuk werden geproduceerd. Tussen 2008 en 2011 werkte hij als directeur van het Nationaal Syrisch Theater.
Als acteur en regisseur werkte Kamil bij het Directoraat Theater en Muziek in Syrië. Hij heeft niet minder dan zestig theaterproducties als regisseur en acteur op zijn naam staan en schreef enkele theaterstukken die hij uitbracht. Hij maakte veel televisieproducties en twee films in de cinema.
Kamiel verblijft sinds 2014 met zijn familie in België. Hij volgde een opleiding theatertechnieken (licht-en geluidstechnieken) bij de Pianofabriek en daarna liep hij een technische theaterstage bij Monty. Hij werkte in België aan drie theaterstukken als regisseur en acteur: Wie ben ik…?, Staat Van Beleg – een culturele avond rond dichter Mahmoud Darwish–, en het theaterstuk Syriërs, pijn en verwarde dromen, allen producties van Monty in samenwerking met Belgische auteurs.

Contact

www.monty.be