De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Jaap Dieleman

 

Jaap Dieleman vertaalde de afgelopen jaren in samenspraak met Krijn ter Braak en Ben Hurkmans het toneelwerk van Italo Svevo.

Biografie

Jaap Dieleman studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.  Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde hij musicologie. Gedurende tien jaar zong hij als bariton in het Nederlands Kamerkoor. Sinds die tijd werkt hij als begeleider en stemcoach.Als repetitor werkt hij aan de operagezelschappen van Nederland, België en Duitsland.

Hij begeleidde Masterclasses van Nicolai Gedda, Galina Vishnevskaja, Werner Hollweg, Reri Grist en Nathalie Stutzmann. Van 1993 tot 2012 was Jaap Dieleman muzikaal leider bij Toneelgroep Amsterdam. Daarna is hij begonnen met het vertalen van het toneelwerk van Italo Svevo.

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Jaap Dieleman Eeuwige Jeugd > #403 1919 NL downloaden

Jaap Dieleman vertaalde de afgelopen jaren in samenspraak met Krijn ter Braak en Ben Hurkmans het toneelwerk van Italo Svevo.

De 75-jarige Giovanni Chierici ondergaat een operatie die hem 20% jonger belooft te maken. (Of droomt hij het allemaal?) Hij wordt dan weer 60. Het nieuwe 40? Als ondernemer in ruste vindt hij de ingreep te duur. Met aftrek van de nachten waarin hij er geen profijt van heeft, is hem het bedrag per uur te hoog. Bovendien wenst hij de garantie dat zijn houding tegenover vrouwen onveranderd blijft…

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download