De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Hester van Hasselt

 

Hester van Hasselt (1971) is interviewer, publicist en curator. Zij is voornamelijk werkzaam in de wereld van dans, toneel en literatuur. Tot 2009 was Van Hasselt speler en danser. Samen met fotograaf Bianca Sistermans maakt zij portretten van dichters, schrijvers en striptekenaars. Hun werk verschijnt met enige regelmaat in kranten en tijdschriften als Volkskrant Magazine, De Standaard, NRC, Poëziekrant en Awater. 

Biografie

HESTER VAN HASSELT (Leiden, 1971) interviewt en schrijft. Samen met fotograaf Bianca Sistermans maakt zij portretten van dichters, schrijvers en striptekenaars. Uit dit werk publiceerden zij artikelen in Volkskrant Magazine, De Standaard, NRC Handelsblad, Het Parool, de Internet Gids, de Poe?ziekrant en Awater. In 2017 verscheen bij Querido het boek Hier besta ik – In eenzaamheid gestorven. Het boek ging hand in hand met een gelijknamige tentoonstelling in Museum Tot Zover.

Tot 2009 was Hester van Hasselt speler en danser. Zij werkte lange tijd met de choreografen Nicole Beutler en Je?ro?me Bel en was medeoprichter van LISA. Met theatermaker Anne van Delft richtte Hester van Hasselt in 2011 de Werkplaats Levensverhalen op. Vanuit de Werkplaats geven zij trainingen in het schrijven voor en spreken tijdens uitvaarten, herdenkingen en andere bijzondere gelegenheden.

 

Contact