De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (528)

Hans Kloos

 

Hans Kloos (Baarn, 1960) is dichter, schrijver en vertaler. Hij vertaalt behalve poëzie en proza, ook toneel-, radio- en filmwerk van onder andere Lars Norén, Thomas Tidholm, Michel van der Aa, Shakespeare, Ruben Östlund, Roy Andersson en Matthew Barney.

Biografie

Hans Kloos (Baarn, 1960) is dichter, schrijver en vertaler. Vertaalt behalve poëzie en proza, ook toneel-, radio- en filmwerk van onder andere Lars Norén, Thomas Tidholm, Michel van der Aa, Shakespeare, Ruben Östlund, Roy Andersson en Matthew Barney.
Hij schreef de monoloog Schaap van de slapers (première 2001) en maakt ook in zijn poëzie vaak gebruik van stemmen zoals in de bundel De interviews (2013)

www.hanskloos.nl

Contact

www.hanskloos.nl

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Schaap van de slapers 1 2000 NL downloaden

Een medewerker van de Sociale Dienst, belast met het opsporen van steunfraude, legt een enorme gedrevenheid aan de dag, een man met een missie. Zijn huisbezoeken krijgen een steeds dubieuzer karakter. De man meent goed werk te doen, maar richt ondertussen een ravage aan, en niet alleen in zijn eigen leven...? Een dwaaltocht door het hoofd van een man die een vreemd soort waarheid zoekt.

opvoergegevens: Theatergroep Zeenzucht / Erik Koningsberger

PDF download