De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

Hannah De Meyer

 

Hannah De Meyer (1988) studeerde in 2015 af aan de Performanceopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze schrijft, speelt, regisseert en publiceert.

Biografie

Hannah De Meyer (1988) studeerde in 2015 af aan de Performanceopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze schrijft, speelt, regisseert en publiceert. Haar werk verbindt zich met de eco-feministische traditie en onderzoekt de connecties tussen vrouwelijkheid, ecologie en dekolonisatie. Ze versmelt tekst en beweging tot een eigenzinnige, hybride theatertaal. Levitations is een bezwerende trip langs de pieken en dalen van De Meyers verbeelding. Het recente new skin is een indringend feministisch en ecologisch statement.

Hannah De Meyer (1988) studeerde in 2015 af aan de Performanceopleiding van de Toneelacademie Maastricht met het exhibitionistisch Solace. Ze won er de TAZ-Jong Theaterschrijfprijs en de Artes Jongtheaterschrijfprijs mee. Nadien maakte ze Vast glowing empty page en in 2016, samen met Jesse Vandamme, ÜBERDRAMATIK,

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 new skin / Levitations [fragment] 1 2019 NL downloaden

Levitations is een meerstemmige trip langs de pieken en dalen van De Meyers verbeelding. De verschillende stemmen worden in de publicatie niet weergegeven als personages, maar als tonen in een partituur.

De voorstelling new skin is een afdaling in de aarde waarbij dode stukken lichaam en vergeten critters tot leven worden geschud. De dynamiek van licht en geluid werkt door in de typografie van het boek.

de uitgave is te bestellen bij: www.toneelhuis.be

opvoergegevens: Toneelhuis Antwerpen

PDF download