De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

Freek Vielen

 

Freek Vielen (Utrecht, 1985) studeerde in 2007 af aan de opleiding Woordkunst van het Herman Teirlinck in Antwerpen. Na eerst als radiomaker te hebben gewerkt werkt hij nu voornamelijk in het theater als maker, speler, schrijver en regisseur bij o.a. Hof van Eede, De Tijd en de d e t h e a t e r m a k e r. Ook is hij als docent verbonden aan de opleiding Woordkunst.

Biografie

Freek Vielen, geboren in Utrecht, opgegroeid in Groningen, studeerde in 2007 af aan de opleiding Woordkunst van het Herman Teirlinck Instituut te Antwerpen. Aanvankelijk werkte hij voornamelijk als radiodocumentaire-maker bij radio 1 (NPS) en radio 6 (VPRO).  Maar sinds 2010 is hij vooral werkzaam in het theater en dat afwisselend als maker, speler, schrijver, regisseur of in een combinatie van een paar van die functies.

 

Hij schreef en speelde tot nu toe drie monologen (Held met sjaal, Begin, Liever niet) en is momenteel bezig aan zijn vierde (So it goes) die in december 2014 uitkomt bij deTijd.
Voor Hof van Eede was hij acteur in Dorstig, bij theatergroep deTijd schreef hij Dracula en samen met Maarten Ketels en Rebekka de Wit maakte hij Stel je voor, ik zoek een staat (een productie van d e t h e a t e r m a k e r) waarmee ze de TAZ- Sabam- Jongtheater-schrijfprijs wonnen. Onder andere daardoor kon  Heimat (eveneens een productie van d e t h e a t e r m a k e r ) worden gerealiseerd dat zijn eerste echte regie werd.

 

Ook heeft hij samen met Maud Vanhauwaert en Rebekka de Wit tien Opkras Kuiten bedacht, verzorgd en gemaakt (d e t h e a t e r m a k e r in co-productie met deTijd, deBuren, deSingel of de Brakke Grond)
Tot slot is hij verbonden aan de opleiding woordkunst als masterbegeleider en docent podiumschrijven.

 

Toneelwerk

Held met sjaal
Begin
Liever niet
Dracula
So it goes

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Dracula 3> #246 2014 NL downloaden

'Het verhaal speelt zich af in die vijf minuten voor iemand wakker wordt uit een slechte slaap wat hij ziet en hoort in zijn droom hoeft niet waar te zijn maar is desondanks pijnlijke realiteit.'

opvoergegevens: De Tijd

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download