De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (339)

Eva Marie de Waal

 

Eva Marie de Waal (Amsterdam, 1979) studeerde naast moderne dans en geschiedenis aan de Toneelschool in Amsterdam. Eva Marie is werkzaam als actrice, schrijver en theatermaker. Zij maakte o.a. in samenwerking met anderen de voorstelling Superkapitalisten bij mugmetdegoudentand.

Biografie

Eva Marie de Waal Ze studeerde naast moderne dans en geschiedenis aan de toneelschool in Amsterdam. Eva Marie is werkzaam als actrice, schrijver en theatermaker. Zij maakte, in samenwerking met anderen de voorstelling ‘Superkapitalisten’ bij Mugmetdegoudentand. Met haar eigen stichting Theatergroep Pervorm maakte zij verschillende Paradevoorstellingen waarvan ‘Happynasty’ in 2014 tevens haar regiedebuut was. Eva Marie is onder meer te zien geweest in de theatervoorstellingen ‘Wat Het Lichaam Niet Vergeet’ van Toneelgroep Oostpool en ‘Het Verjaardagsfeest’ van Het Nationale Toneel. Daarnaast heeft ze o.a. gespeeld in de televisieseries ‘Penoza’, ‘Van God Los’ en komend seizoen is Eva Marie te zien in de nieuwe ziekenhuisserie ‘CMC’.

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Superkapitalisten 1m-1v #171 2012 NL downloaden

De invloedrijke Amerikaanse filosofe Ayn Rand was bevriend met een van de machtigste mannen ter wereld, Alan Greenspan, 19 jaar lang voorzitter van de Amerikaanse Centrale Bank. In 2008 breekt de kredietcrisis uit. Het economische beleid van Greenspan, gevormd door het gedachtegoed van Rand, wordt hiervoor mede verantwoordelijk gesteld. Aan de vooravond van zijn verhoor door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden raakt Greenspan in paniek. Hoe heeft het zover kunnen komen?

opvoergegevens: mugmetdegoudentand / Lineke Rijxman

inkijken
boekje €10,– + bestellijst
PDF download