De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (336)

Eva Jansen Manenschijn

 

Eva Jansen Manenschijn (1991) is toneelschrijver en dramaturg. In 2014 studeerde ze af aan de HKU, Writing for Performance. Zij oogstte veel lof met haar afstudeertekst On all fours, waarmee ze de ITs Ro Theater Playwriting award 2014 won.

Biografie

Eva Jansen Manenschijn studeerde in 2014 af aan de schrijfopleiding in Utrecht. Zij oogstte veel lof met haar afstudeertekst On all fours, waarmee ze de ITs Ro Theater Playwriting award 2014 won. De tekst wordt in 2017 gespeeld door het ROtheater in de regie van Erik Whien. Eva schreef o.a. voor Meral’s Harem, Generale Oost, Theaterboek Buitenkunst en De Tekstsmederij. In het voorjaar van 2017 is haar theaterstuk Niemandsland te zien als Bellevue lunchtheatervoorstelling.

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Niemandsland 1v-1m 2017 NL downloaden

Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder een jaar geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster. ?In een compositie waarin heden en verleden vervloeien, zoeken twee ontheemden bescherming bij elkaar; in een poging hun eenzaamheid te ontvluchten.

opvoergegevens: Bellevue Lunchtheater / Eva Tijken

PDF download