De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (549)

Esther van der Krol

 

Esther van der Krol (Leidschendam, 1978) werkte jarenlang als leerkracht in het basisonderwijs. Ze besloot in 2015 het roer om te gooien en zich volledig op het schrijven te richten. Verschillende scènes uit 'Vuile was en witte lakens' wonnen al prijzen bij schrijfwedstrijden.

Biografie

Esther van der Krol (1978) specialiseerde zich op de Schrijversvakschool in het schrijven voor toneel.
In 2016 verscheen het toneelstuk 'Vuile was en witte lakens'.Met scène 4 uit dit stuk won zij (onder de titel 'Belgisch') de vakjuryprijs van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd 2017. Ook werd de scène gepubliceerd in Editio Magazine.
De monoloog 'Kneedbom' (scène 11) uit hetzelfde stuk kwam op de shortlist van het International Literature Festival (ILFU) in Utrecht. 'Kneedbom' werd tevens gepubliceerd in de bundel 'Niemand Anders', een uitgave van Het Literatuurhuis.
Naast het schrijven is Esther ook werkzaam als tekenaar.

Contact

www.esthervanderkrol.nl

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Vuile was en witte lakens 2v-3m #402 2016 NL downloaden

In terugblikken neemt Veronica ons mee naar haar gezin, gesitueerd aan het eind van de twintigste eeuw. Vader, Moeder, Veronica en Broertje. De ouders hebben al vroeg keuzes moeten maken. Hoe ver ga je om je kind te beschermen? Wanneer is er sprake van ‘onderbescherming’ en wanneer van ‘overbescherming’?

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download