De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (433)

Esther van der Krol

 

Esther van der Krol (Leidschendam, 1978) werkte jarenlang als leerkracht in het basisonderwijs. Ze besloot in 2015 het roer om te gooien en zich volledig op het schrijven te richten. Verschillende scènes uit 'Vuile was en witte lakens' wonnen al prijzen bij schrijfwedstrijden.

Biografie

Esther van der Krol (Leidschendam, 1978) werkte jarenlang als leerkracht in het basis- onderwijs. Ze besloot in 2015 het roer om te gooien en zich volledig op het schrijven te richten en volgde de deeltijdstudie aan de Schrijversvakschool Amsterdam, waar zij zich specialiseerde in het schrijven voor toneel. Verschillende scènes uit deze tekst wonnen al prijzen: scène 4 won onder de titel 'Belgisch' de vakjuryprijs van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd 2017 en scène 11 kwam onder de titel 'Kneedbom' op de shortlist van de schrijfwedstrijd van het International Literature Festival Utrecht (ILFU) 2017 en werd gepubliceerd in de bundel 'Niemand Anders', een uitgave van Het Literatuurhuis.

www.esthervanderkrol.nl

Contact

www.esthervanderkrol.nl

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Vuile was en witte lakens 2v-3m #402 2016 NL downloaden

In terugblikken neemt Veronica ons mee naar haar gezin, gesitueerd aan het eind van de twintigste eeuw. Vader, Moeder, Veronica en Broertje. De ouders hebben al vroeg keuzes moeten maken. Hoe ver ga je om je kind te beschermen? Wanneer is er sprake van ‘onderbescherming’ en wanneer van ‘overbescherming’?

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download