De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Elfie Tromp

 

Elfie Tromp is schrijver, performer, columnist en presentator. Ze studeerde psychologie en toneelschrijven. In 2013 verscheen haar debuutroman Goeroe bij Lebowski. Haar tweede roman Underdog werd gepubliceerd in 2016 en genomineerd voor de BNG Literatuurprijs én de Dioraphte Literatour Prijs. In 2018 kwam haar poëziedebuut Victorieverdriet uit en was zij wekelijks presentator voor het VPRO-radioprogramma Nooit Meer Slapen.

Biografie


Elfie Tromp is schrijver, performer, columnist en presentator. Ze studeerde psychologie en toneelschrijven. In 2013 verscheen haar debuutroman Goeroe bij Lebowski. De roman werd genomineerd voor het Beste Rotterdamse Boek. Haar tweede roman Underdog werd gepubliceerd in 2016 en genomineerd voor de BNG Literatuurprijs én de Dioraphte Literatour Prijs. In 2017 schreef ze zowel het jongerenboekenweekgeschenk als het Rotterdams boekenweekgeschenk. In 2018 kwam haar poëziedebuut Victorieverdriet uit en was zij wekelijks presentator voor het VPRO-radioprogramma Nooit Meer Slapen. Voor o.a. Metro en Nieuws BV is zij columnist. Zij werd in 2020 gekroond tot zomerdichter. 

www.elfietromp.nlToneelwerk
NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond) – 2020
Wij leven – 2009

Contact

www.elfietromp.nl

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Niet vandaag Satan (maar wel vanavond) 1> #579 2020 NL downloaden

NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond) is een ode aan angst. Een lofzang aan onze meest duistere drijfveer, op het podium gezet via het oorspronkelijke horrorgenre, zoals dat ontstond in de jaren ‘30 met de eerste Dracula-film. Nooit eerder leek de wereld zo op de afgrond te staan; pandemie, recessie, klimaatcrisis en vluchtelingtsunami’s zijn de dagelijkse realiteit geworden. We leven in angstige tijden.

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download