De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Dounia Mahammed

 

Dounia Mahammed (1990, Brussel) studeerde in 2015 af aan de afdeling drama van het KASK in Gent. Met haar afstudeervoorstelling Salut Copain (2015) won ze de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op het festival Theater aan Zee.

Biografie

Dounia Mahammed (1990, Brussel) studeerde in 2015 af aan de afdeling drama van het KASK in Gent. Haar werk getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken. In haar afstudeervoorstelling Salut Copain (2015) gebruikt ze de taal als medium om op de scène te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen, bevragen. Mahammed heeft een grote interesse voor sociale kwesties, filosofische bespiegelingen en de poëzie van het alledaagse. Haar werk wil iets vertellen over de mens en het mens-zijn, en schippert daarbij tussen verwondering en vertwijfeling.

Tijdens haar studies maakte ze onder meer de voorstelling Woudwachten (2014) met de bezoekers van Villa Voortman (open huis voor mensen met dubbeldiagnose) in Gent. Eerder werkte ze samen met Silke Huysmans voor Manger de l’O (2013), met Mira Bryssinck voor Usotroop (2014) en met Anjana Dierckx en Lukas Smolders voor Schaduwmensen (2013). In augustus 2016 won Dounia Mahammed met Salut copain de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op het festival Theater aan Zee in Oostende. In 2017 werkt ze aan een nieuwe solo rond rituelen en ontmoeting, w a t e r w a s w a s s e r.

 

Toneelwerk/creaties

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Salut Copain 1 #399 2016 NL downloaden

Salut Copain is een monoloog over de mogelijkheid en onmogelijkheid iets gezegd te krijgen. We zien een vrouw op zoek naar houvast. Ze wil ergens de vinger opleggen, maar het ontglipt haar telkens. Dat levert een vertwijfelde zoektocht op, waarbij ze voortdurend wordt afgeleid door haar eigen denken.

opvoergegevens: wpzimmer

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download