De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (542)

Decoratelier

 

Jozef Wouters: 'Decoratelier is een ruimte die onderdak geeft aan de diverse vormen van samenwerking en arbeid die eigen zijn aan mijn werk. Ruimte wordt er uitgeprobeerd, gesprekken vinden plaats in hout, ijzer en karton. Het is een permanente plek voor het bouwend zoeken naar de steeds veranderende ruimtes waarin kunst-, denk- en handwerklieden elkaar ontmoeten.'

Biografie

Sinds 2017 maakt scenograaf Jozef Wouters structureel deel uit van Damaged Goods. Als autonoom kunstenaar in residence zal hij er gedurende vijf jaar verschillende projecten opzetten, met als uitvalsbasis zijn net opgerichte Decoratelier in Molenbeek.

Vanuit een oud fabriekspand zal de kunstenaar verder bouwen op INFINI, een voorstelling van het Decoratelier waarmee hij op Kunstenfestivaldesarts 2016 de grote zaal van de KVS inpalmde. Jozef Wouters/Decoratelier krijgt een rol als toegankelijk kunstenaarsatelier, waar ruimte is voor zowel decorbouwers als publiek; discipline overschrijdende samenwerkingen en sociaal experiment.

Decoratelier is een ruimte die onderdak geeft aan de diverse vormen van samenwerking en arbeid die eigen zijn aan mijn werk. Ruimte wordt er uitgeprobeerd, gesprekken vinden plaats in hout, ijzer en karton. Het is een permanente plek voor het bouwend zoeken naar de steeds veranderende ruimtes waarin kunst-, denk- en handwerklieden elkaar ontmoeten.” (Jozef Wouters)

Contact

http://www.damagedgoods.be/nl/about/jozef-wouters-decoratelier

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Infini 1-15 #401 EN downloaden

Het gebruik van infini’s (geschilderde achterdoeken) is door de jaren heen in onbruik geraakt. Voor dit project stelt Jozef Wouters zich de vraag: “welke set van infini’s moet er vandaag in het theater beschikbaar zijn? Welke ruimten moeten we tonen in onze tijd, die steeds virtueler en minder plaatsgebonden wordt, waarin iedereen overal tegelijkertijd lijkt te kunnen zijn”? (met Arkadi Zaides, Chris Keulemans, Michiel Soete, Michiel Vandevelde, Remah Jabr, Thomas Bellinck, Sis Matthé, Wim Cuyvers, Anna Rispoli, Begüm Erciyas, Jisun Kim, Rebekka de Wit, Rodrigo Sobarzo en Benny Claessens)

opvoergegevens: Damaged Goods / Decoratelier

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download