De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (549)

Daniel Sikora

 

Daniel Sikora (°1979, Hasselt) studeerde in 2008 af aan de Toneelacademie Maastricht en is werkzaam als theatermaker , docent, muzikant en performer. Hij is mede-oprichter van tg De Eenzamen.

Biografie

Daniel Sikora (°1979, Hasselt) studeerde in 2008 af aan de Toneelacademie Maastricht en is werkzaam als theatermaker (After Me Comes The Flood, 2013), docent, muzikant en performer (The Woods, Mélissa Guerin, Lies Serdons, 2014). In het kader van twee onderzoeksbeurzen van de provincie Limburg verdiepte hij zich in de rol van het publiek als performer en de relatie tussen audio en geheugen. Hierbij werd hij begeleid door De Queeste, Frank Mineur en Ant Hampton. Hij is mede-oprichter van tg De Eenzamen en werkt op dit moment aan (audio)performances en muziek voor de dansvoorstelling Vase.

 

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Kormoraan 1m #327 2015 NL downloaden

Kormoraan is het relaas van een jongeman die wanhopig op zoek gaat naar de plek, naar de mens, naar het verhaal waar hij zich thuis voelt. Een toevallige ontmoeting met een vogel zet zijn wereld op zijn kop, en samen met het dier ontmoet hij andere zwervende en verloren zielen. De zoektocht naar menselijk contact brengt hem via Walt Disney-tekenfilms en wildlife documentaires onvermijdelijk terug bij hemzelf en doet het beest en de mens in hem een innerlijke strijd uitvechten.
- de tekst is uitgegeven namens Verse Tekst 2016 –

opvoergegevens: Verse Tekst

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download