De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Daniël Samkalden

 

Daniël Samkalden (Bussum, 1979) is tekstschrijver, regisseur, en acteur. Hij schreef o.a. toneel voor Bellevue Lunchtheater, Orkater en De Pooiers. Daarnaast reist hij regelmatig door het land met zijn eigen liedjesprogramma's.

Biografie

 

Daniël Samkalden studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens zijn opleiding co-vertaalde hij de musical Nine, speelden zijn voorstellingen In Ademnood Richting de Dood – Een klucht en Van Alle Tijden in het Bellevue Lunchtheater en toerde hij met zijn liedjesprogramma Daniël Samkalden door het land, waar hij De Eerste Prijs (voorheen Pall Mall Export-prijs) voor ontving. Van het prijzengeld maakte hij een wereldreis waarover hij schreef in NRC Handelsblad. Nadien verscheen zijn debuutalbum Voor ik kaal ben (2008), regisseerde hij de voorstellingen Masterclass en Mijn leven als Theo Nijland van Theo Nijland. Voor muziektheatergezelschap Orkater schreef en regisseerde hij de voorstelling Hartfalen met o.a. Porgy Franssen, Helmert Woudenberg en René van 't Hof. Hij maakte en speelde de lunchvoorstelling Morgen doe ik het met De Pooiers, bij wie hij vaste tekstschrijver is.  Verder schrijft hij reisverhalen voor de Volkskrant en werkt hij aan zijn roman die bij De Bezige Bij wordt uitgegeven. 

 

Toneelwerk:

In Ademnood Richting de Dood – Een klucht 

Van Alle Tijden

Morgen doe ik het

Hartfalen

Oorlog

 

Contact

www.danielsamkalden.nl

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Oorlog 5 #116 2012 NL downloaden

Een zwaargewonde korporaal, twee soldaten en een krijgsgevangene zijn tot elkaar veroordeeld, schuilend achter een heuvel in een onwaarschijnlijke oorlog met onwaarschijnlijke gevolgen. Wat blijft er over van je idealen als het einde dreigt? Hoe machtig is de angst en hoe sterk is de drang om te overleven? In Oorlog worden, midden op het slagveld, existentiële levensvragen moeiteloos afgewisseld met droogkomische dialogen.

opvoergegevens: Bellevue Lunchtheater / Antoine Uitdehaag

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download