De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (533)

Christophe Aussems

 

Christophe Aussems (1975) is theatermaker bij Het nieuwstedelijk (Leuven, Hasselt, Genk). Hij studeerde aan de Acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht. Aussems is één van de oprichters van theatermakershuis de Queeste. Daar investeerde hij in het ensceneren van nieuwgeschreven theaterteksten en vertaalde hij verschillende toneelstukken.

Biografie

Christophe Aussems (1975) is theatermaker bij Het nieuwstedelijk (Leuven, Hasselt, Genk). 
Hij studeerde aan de Acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht. Aussems is één van de oprichters van theatermakershuis de Queeste, waarvan hij ook jaren artistiek leider was. Daar investeerde hij in het ensceneren van nieuwgeschreven theaterteksten en vertaalde hij verschillende toneelstukken. Zelf schreef hij een reeks theaterteksten, gebaseerd op interviews. Sinds de fusie van de Queeste en Braakland/ZheBilding tot Het nieuwstedelijk is Aussems één van de vaste theatermakers van het huis.

Contact

www.nieuwstedelijk.be

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Vuur 1> #320 2015 NL downloaden

23 januari 1974. Er breekt brand uit op het college van Berkenbos, Heusden-Zolder. Drieëntwintig jongens in de slaapzaal van het internaat laten het leven. – Hoe geef je acuut verlies een plaats? Hoe bepaalt zo’n ramp je verdere leven? Hoe geef je er zelf betekenis aan? Hoe maak je verdriet leefbaar? En waarop vestig je je hoop als net dat wat hoop gaf, werd weggenomen?

opvoergegevens: Het Nieuwstedelijk / Christophe Aussems

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download