De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (278)

Casper Vandeputte

 

Casper Vandeputte (1985) is een Nederlands toneelregisseur en schrijver. Sinds zijn afstuderen in 2008 maakte hij theatervoorstellingen bij onder meer Huis van Bourgondië, Het Lab en Toneelschuur Producties. Vanaf 2013 is hij verbonden aan het Nationale Toneel.

Biografie

 

Casper Vandeputte (1985) is een Nederlands toneelregisseur en schrijver. Sinds zijn afstuderen in 2008 maakte hij theatervoorstellingen bij onder meer Huis van Bourgondië, Het Lab en Toneelschuur Producties. Vanaf 2013 is hij verbonden aan het Nationale Toneel.Veel van zijn stukken portretteren zijn eigen generatie: dolende twintigers en dertigers, op zoek naar een moreel kompas in een wereld zonder god. In zijn werk combineert Vandeputte klassieke toneelteksten met zelfgeschreven teksten en fragmenten uit de media, filosofie en wereldliteratuur (Oh my god it’s a horse, op basis van Equus van Peter Shaffer; Woyzeck, your favorite working-class hero op basis van Woyzeck van Georg Büchner; De ziekte die jeugd heet van Ferdinand Bruckner).

 

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Somedaymyprincewill.com 1> #190 2013 NL downloaden

Op zaterdag 16 juli 2011 trouwde het zusje van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz in Istanbul met haar Turkse prins op het witte paard. Vanuit de verlaten bruiloftszaal vertelt Sadettin samen met de bruiloftsband (The Sadists) haar verhaal in de meest uiteenlopende, hilarische stijlen. Eerst op afstand met vet aangezette accenten, maskers en maffe opplaksnorren, maar steeds meer betrokken en oprecht. Als kijker word je overspoeld door dit aangrijpende verhaal over een dochter van twee immigranten die haar eigen leven probeert te leiden in een land dat zichzelf kwijt is.

opvoergegevens: Frascati-producties / Trouble Man / Casper Vandeputte

inkijken
boekje €10,– + bestellijst
PDF download